10 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentŞofer prins drogat la volan, condamnat cu executare

Şofer prins drogat la volan, condamnat cu executare

Judecătorii de la Tribunalul Dolj au hotărât să condamnte la 9 luni de închisoare cu executare un bărbat de 33 de ani, acuzat că a condus sub influenţa substanţelor psihoactive. De asemenea, bărbatul a fost acuzat şi că a refuzat recoltarea de probe de sânge şi urină. Hotărârea instanţei a fost atacată cu apel la Curtea de Apel Craiova.

Reprezentanţii IPJ Dolj anunţau, la sfârşitul lunii ianuarie 2019, că au depistat un bărbat care conducea sub influenţa substanţelor psihoactive.
„Poliţişti din cadrul Biroului Rutier Craiova au depistat în trafic un bărbat de 32 de ani, din Craiova, care se afla la volanul unui autoturism, deşi se afla sub influenţa substanţelor psihoactive. Cel în cauză a refuzat prelevarea de mostre biologice, fapt pentru care poliţiştii au întocmit un dosar penal.
De asemenea, în urma controlului efectuat autoturismului, poliţiştii au găsit fragmente vegetale. Au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor pentru săvârşirea infracţiunii de deţinere de droguri”, au explicat atunci poliţiştii doljeni.

Acuzat de deținere de droguri de risc şi refuzul prelevării de mostre biologice

Cercetările au fost preluate de un procuror DIICOT, care a dispus trimiterea în judecată a inculpatului în iulie 2019.
În rechizitoriul întocmit, anchetatorii au menţionat că în autoturismul inculpatului au fost descoperite mai multe probe.
„În autoturism au fost găsite, în buzunarul din spatele scaunului dreapta față al autoturismului, un grinder din material plastic de culoare roșie, fragmente vegetale de culoare verde-oliv împachetate într-o foaie de hârtie și un rest de țigaretă. Cu ocazia depistării, inculpatul a declarat că în seara de 27.01.2019, în jurul orei 21.00, a fumat dintr-o țigaretă conținând marijuana”, au susţinut anchetatorii.


Şoferul a fost testat cu aparatul Drugtest, rezultatul fiind pozitiv la THC-5 canabis.
Ulterior, la spital, bărbatul a refuzat recoltarea de probe biologice.

Şofer prins drogat la volan, condamnat la Tribunalul Dolj

Inculpatul şi-a recunoscut faptele în faţa instanţei pentru a scăpa cu o pedeapsă mai mică.
Judecătorii au ţinut însă cont de gravitatea faptelor şi de antecedentele inculpatului.
„Instanța reține gravitatea faptelor imputate inculpatului, punându-se în pericol nu numai viața conducătorului auto, dar și a celorlalți participanți la trafic(…). Tribunalul consideră că scopul preventiv și educativ al pedepsei nu poate fi atins fără executare, motiv pentru care pedeapsa aplicată va fi executată în regim de detenție(…). Trebuie amintit că acesta a suferit de-a lungul timpului mai multe condamnări pentru diverse infracțiuni, încă din minoritate, condamnări care, deși nu atrag reținerea stării de recidivă, nu pot fi ignorate prin multitudinea lor și gravitatea infracțiunilor comise”, se arată în hotărârea instanţei.
La un an de la trimiterea în judecată, inculpatul a fost condmanat la 9 luni de închisoare cu executare.

Hotărârea instanţei a fost atacată cu apel la Curtea de Apel Craiova.
Ieri, la primul termen de judecată, instanţa a amânat judecarea apelului pentru data de 19 octombrie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS