8 C
Craiova
marți, 27 octombrie, 2020
Știri de ultima oră Eveniment Nouă luni de arest preventiv pentru un executor judecătoresc

Nouă luni de arest preventiv pentru un executor judecătoresc

Judecătorii de la Curtea de Apel Craiova au dispus, vineri, menţinerea arestului preventiv faţă de un executor judecătoresc arestat încă din decembrie 2019. Inculpatul este acuzat de comiterea mai multor infracţiuni, de la abuz în serviciu şi fals în declaraţii până la delapidare şi înşelăciune.

Executorul judecătoresc a fost deferit justiției la începutul lunii februarie, de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova. Acesta este acuzat de comiterea mai multor infracţiuni, de la abuz în serviciu şi până la delapidare şi înşelăciune. Anchetatorii au susţinut că infracţiunile ar fi fost comise de inculpat în perioada 2015-2018.

„În calitate de executor judecătoresc (…), şi-a însuşit din conturile de consemnare ale Biroului Executor Judecătoresc D.M., pe care le gestiona, prin viramente în conturile curente ale acestui birou şi în conturile personale, prin retrageri în numerar, sume importante de bani încasate de la debitorii din dosarele de executare sau de la terţe persoane participante la procedurile de licitaţie publică reale sau fictive, organizate de inculpat în cadrul acestor dosare, fără a le distribui creditorilor“, au explicat anchetatorii.

Aceleaşi imobile, vândute mai multor persoane

Anchetatorii au mai susţinut că acelaşi executor a promis mai multor persoane unul şi acelaşi imobil. Ar fi încasat însă banii de la toate persoanele.

„A încheiat cu diverse persoane fizice promisiuni bilaterale de vânzare-cumpărare, prin care promitea să le vândă, cel mai târziu până în anul 2018, imobile situate în Craiova. Asupra imobilelor, el însuşi urma să dobândească dreptul de proprietate cel mai târziu în anul 2031, în baza unor alte promisiuni bilaterale de vânzare-cumpărare, încheiate de el cu adevăratul proprietar.

Unul şi acelaşi imobil a fost promis de inculpatul D.M. mai multor persoane, încasând totodată şi preţul imobilului (total sau parţial) de la fiecare dintre aceste persoane, fără a efectua vreun demers care să arate intenţia lui reală de a dobândi de la adevăratul proprietar, în viitorul apropiat, proprietatea asupra bunurilor respective, pentru a le putea revinde mai departe promitenţilor cumpărători“, au mai susţinut anchetatorii.

Aceştia din urmă au mai explicat că prejudiciul total este de 9.170.445. Ar fi fost prejudiciate 42 de persoane fizice şi juridice.

Nouă luni de arest preventiv

Inculpatul a fost arestat în lipsă la sfârşitul lunii martie 2019, la cererea procurorilor craioveni. În decembrie, a fost depistat de oamenii legii la Iași, de unde a fost adus la Craiova. Pe 13 decembrie, instanța a confirmat mandatul de arestare emis pe numele inculpatului. De atunci, instanța a tot prelungit măsura preventivă dispusă față de acesta. Același lucru s-a întâmplat și vineri, pe 25 septembrie.
”Menţine măsura preventivă dispusă faţă de inculpatul Drăgoi Mihai. Cu contestaţie”, a dispus instanţa.

Până în prezent, inculpatul nu a contestat nici una din hotărârile prin care s-a dispus menținerea arestului preventiv.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Ordonanţa care nu spune aproape nimic: Bolnavii cu forme...

Autorităţile au anunţat că din această săptămână...

ȘTIRI GdS

Ordonanţa care nu spune aproape nimic: Bolnavii cu forme...

Autorităţile au anunţat că din această săptămână bolnavii Covid asimptomatici sau cu forme uşoare vor fi monitorizaţi de medicii de familie. Dar...

Craiovenii s-au înghesuit la catedrală fără ştirea prefectului (GALERIE...

În ciuda restricţiilor, craiovenii s-au dus, ieri, să se roage la Catedrala Mitropolitană „Sfântul Dumitru“. A fost şi zi mare: Sfântul Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir. Forţele de ordine au asigurat respectarea măsurilor de siguranţă.

Începe procesul poliţiştilor acuzaţi că primeau şpagă de la...

Judecătorii de la Tribunalul Olt au dispus începerea judecării a patru poliţişti din cadrul Serviciului Rutier Olt.

Restanţierii, tot restanţieri şi în prag de iarnă

Datornicii nu plătesc termoficării restanţele

Gorj: Pacient găsit spânzurat de gratiile unei fereste, la...

Un pacient a fost găsit spânzurat luni seară de gratiile unei ferestre, la Secția Psihiatrie din cadrul Spitalului Județean de Urgență din...

Italia înregistrează 17.012 noi cazuri de coronavirus în ultimele...

Italia a raportat luni 17.012 noi infecţii cu coronavirus, precum și 141 de decese, cu 13 mai multe față de duminică. Numărul...