16.3 C
Craiova
miercuri, 23 septembrie, 2020
Știri de ultima oră Eveniment Executor judecătoresc ţinut în arest de Curtea de Apel Craiova

Executor judecătoresc ţinut în arest de Curtea de Apel Craiova

Curtea de Apel Craiova a hotărât, ieri, să menţină arestul preventiv faţă de un executor judecătoresc arestat încă din decembrie 2019. Este a zecea oară când judecătorii de la Curtea de Apel Craiova dispun menţinerea arestului preventiv faţă de inculpat. Acesta din urmă este acuzat de comiterea mai multor infracţiuni, de la abuz în serviciu şi fals în declaraţii până la delapidare şi înşelăciune.

Executorul judecătoresc Mihai Drăgoi a ajuns în arestul IPJ Dolj în decembrie 2019. Bărbatul a fost încarcerat în baza unui mandat de arestare în lipsă emis de Curtea de Apel Craiova în martie 2019.
De atunci, instanţa de judecată a dispus menţinerea arestului preventiv faţă de inculpat. Acelaşi lucru s-a întâmplat şi joi, pe 13 august. Judecătorii de la Curtea de Apel Craiova au hotărât, a zecea oară, să menţină arestul preventiv faţă de inculpat.
„Menţine arestarea preventivă faţă de inculpatul Dăgoi Mihai. Cu drept de contestaţie”, se arată în hotărârea instanţei.

Între timp, în februarie, bărbatul a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova. Printre infracţiunile reţinute de anchetatori se numără abuzul în serviciu, delapidarea, înşelăciunea sau abuzul de încredere.

Acuzaţiile anchetatorilor

Procurorii craioveni susţin că infracţiunile ar fi fost comise de inculpat în perioada 2015-2018.

„În calitate de executor judecătoresc (…), şi-a însuşit din conturile de consemnare ale Biroului Executor Judecătoresc D.M., pe care le gestiona, prin viramente în conturile curente ale acestui birou şi în conturile personale, prin retrageri în numerar, sume importante de bani încasate de la debitorii din dosarele de executare sau de la terţe persoane participante la procedurile de licitaţie publică reale sau fictive, organizate de inculpat în cadrul acestor dosare, fără a le distribui creditorilor“, au explicat anchetatorii.

Procurorii craioveni au mai susţinut că acelaşi executor a promis mai multor persoane unul şi acelaşi imobil. A încasat însă banii de la toate persoanele.
De asemenea, inculpatul ar fi primit sume de bani de la persoane interesate de imobile aflate în proceduri de executare. Acelaşi lucru s-ar fi întâmplat şi cu ocazia înstrăinării unor autoturisme.
În final, anchetatorii au explicat că „prejudiciul total creat de inculpatul D.M. prin activitatea sa infracţională este de 9.170.445 lei (1.918.639 euro). Au fost prejudiciate un număr de 42 de persoane fizice/juridice“.

Contradicţii în rechizitoriul întocmit de procurori

Acest dosar a fost întregistrat pe rolul Curţii de Apel Craiova pe data de 4 februarie. În iulie, judecătorul de cameră a dispus ca procurorii să remedieze o serie de neclarităţi din rechizitoriu.

„Constată neregularitatea rechizitoriului nr. 766/P/2018 din 31 ianuarie 2020 al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova în ceea ce priveşte contradicţia dintre considerentele rechizitoriului cu privire la descrierea faptei de pct. 1 , pe de o parte, şi ordonanţa de punere în mişcare a acţiunii penale, precum şi dispozitivul rechizitoriului, pe de altă parte, referitoare la infracţiunea de abuz în serviciu imputată inculpatului Drăgoi Mihai în calitate de executor judecătoresc(….). O copie de pe încheierea motivată va fi comunicată Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova în vederea remedierii neregularităţii constatate în actul de sesizare în termen de 5 zile de la comunicare, procurorul urmând a comunica judecătorului de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei”, se arată în hotărârea instanţei.

Termenul pentru finalizarea procedurii de cameră preliminară a fost stabilit pentru data de 7 septembrie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Patru firme vor să monteze turnichete la stadionul de...

Patru firme vor să monteze turnichete la stadionul de atletism. Sistemul de turnichete pentru stadionul de atletism are o valoare estimată de 700.000 de lei, fără TVA.

ȘTIRI GdS

Patru firme vor să monteze turnichete la stadionul de...

Patru firme vor să monteze turnichete la stadionul de atletism. Sistemul de turnichete pentru stadionul de atletism are o valoare estimată de 700.000 de lei, fără TVA.

Profesor cu Covid 19, elevi fără lecţii

Şcoala on-line a început cu o pauză la Întorsura, Dolj

Contoarele și repartitoarele de costuri instalate după 25 octombrie...

Craiovenii care îşi montează după 25 octombrie 2020 repartitoare de costuri pentru energia termică trebuie să-şi instaleze dispozitive care pot fi citite...

Vâlcea: 16 focare active de infecție cu SARS –CoV-2

Direcția de Sănătate Publică Vâlcea a anunțat că de la începutul pandemiei și până în prezent 1.919 cazuri de persoane au fost...

Scrisoare cu ricină, trimisă la Casa Albă. O femeie,...

Poliţia din Canada a percheziţionat luni un apartament dintr-o suburbie a oraşului Montreal, în legătură cu o femeie arestată pentru trimiterea unei...

Coronavirusul închide porțile Colegiului ”Frații Buzești” pentru elevii și...

Coronavirusul închide porțile Colegiul ”Frații Buzești” pentru elevii și profesorii de la gimnaziu și liceu