19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentAnchetă a procurorilor după acuzații de fraudă electorală la Sectorul 1

Anchetă a procurorilor după acuzații de fraudă electorală la Sectorul 1

A fost scandal în noaptea de luni spre marți la două primării de sector din Bucureşti, după alegerile locale de duminică.

Candidatul USR PLUS la Sectorul 1, Clotilde Armand, şi cel al PNL la Sectorul 5, Cristian Băcanu, afirmă că au descoperit fraude în procesul de raportare a rezultatelor votului către BEC. Ei susțin că voturile lor din procesele verbale de la secțiile de votare au fost trecute în dreptul altor partide.

Iată cum a folosit fostul primar al Sectorului 1 o instituție a primăriei și cum a încercat să modifice procesele…

Gepostet von Clotilde Armand am Montag, 28. September 2020

Clotilde Armand, candidata USR-PLUS la Sectorul 1 al Capitalei, îl acuză de tentativă de fraudare a alegerilor pe contracandidatul său de la PSD, actualul primar în funcție, Dan Tudorache.

Într-o serie de filmulețe postate pe pagina sa de Facebook, ea susține că un bărbat, candidat pentru funcția de consilier, ar fi fost văzut ieșind din clădirea Biroului electoral al sectorului 1 cu mai multe procese verbale.

Reprezentanții USR au sesizat Poliția, care a anunțat că mai multe persoane au fost duse la audieri. Conform ziare.com, procurorii Parchetului Sectorului 1 investighează o posibilă faptă de falsificare a documentelor electorale.

Datele provizorii publicate de Biroul Electoral Central arată că o diferență de 1.200 de voturi în favoarea lui Clotilde Armand.

Iar Marcel Ciolacu a anunțat că PSD a depus la Biroul Electoral Central o cerere de renumărare a voturilor din Sectorul 1.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS