16.6 C
Craiova
miercuri, 1 mai, 2024
Știri de ultima orăEvenimentDosare penale în ziua alegerilor locale

Dosare penale în ziua alegerilor locale

Poliţiştii doljeni au întocmit, ieri, mai multe dosare penale pentru coruperea alegătorilor, violarea confidenţialităţii votului sau lovire. Primul dosar a fost întocmit de poliţiştii din Coşoveni, care au fost sesizaţi că un bărbat ar fi oferit o sumă de bani pentru a determina o persoană să voteze un anumit partid politic. La Cârcea, într-o secţie de votare a fost descoperită o cameră de supraveghere video. Un alt dosar a fost întocmit şi sâmbătă, pe numele unu tinere din Secu, care este acuzată de împiedicarea exercitării drepturilor electorale. La Castranova a fost întocmit două dosare de lovire, după mai multe persoane s-au încăierat lângă o secţie de votare.

Potrivit reprezentanţilor IPJ Dolj, cel mai mult au avut de lucru poliţiştii de la Coşoveni. Aceştia au fost sesizaţi, duminică, despre comiterea mai multor infracţiuni.
Astfel, duminică dimineaţa, poliţiştii de la Secţia Rurală Coşoveni au fost sesizaţi despre faptul că un bărbat încercă coruperea alegătorilor.

„Poliţişti din cadrul Secţiei 4 Poliţie Rurală Coşoveni au fost sesizaţi cu privire la faptul că un bărbat de 28 de ani, din comuna Coşoveni, a fost observat în timp ce oferea o sumă de bani unui alt bărbat, pentru a-l determina pe acesta să voteze un anumit partid politic. Poliţiştii continuă cercetările în vederea clarificării stării de fapt, în cauză fiind întocmit un dosar penal pentru comiterea infracţiunii de coruperea alegătorilor”, au precizat oamenii legii.

Scandal lângă o secţie de votare din Castranova

Poliţiştii din Coşoveni au intervenit, duminică, în localitatea Castranova, unde membrii a două partide politice s-au încăierat.

„Poliţişti din cadrul Secţiei 4 Poliţie Rurală Coşoveni au fost sesizaţi cu privire la faptul că, în comuna Castranova, în zona unei secţii de votare, a izbucnit un conflict între mai multe persoane. În urma cercetărilor efectuate la faţa locului, poliţiştii au stabilit că, în urma unor discuţii în contradictoriu, un bărbat de 34 de ani, din Castranova, ar fi fost lovit cu pumnul în zona feţei de un alt bărbat de 46 de ani, din aceeaşi localitate. Ulterior, un bărbat de 69 de ani, din Castranova, ar fi lovit la rândul său cu pumnul în zona feţei un alt bărbat de 30 de ani. Starea conflictuală a fost aplanată de forţele de ordine care au intervenit la faţa locului, ordinea publică fiind restabilită”, au explicat reprezentanţii IPJ Dolj.
Au fost întocmite dosare penale pentru comiterea infracţiunii de lovire sau alte violenţe.

Violarea confidenţialităţii votului, la Cârcea

Tot duminică, tot poliţiştii din Coşoveni, au fost sesizaţi despre faptul căî într-o secţie de votare din Cârcea a fost montată o cameră video.
„Poliţişti din cadrul Secţiei 4 Poliţie Rurală Coşoveni au fost sesizaţi cu privire la faptul că la o secţie de votare din comuna Cârcea se află montată o cameră de supraveghere video. În cauză au fost dispuse măsuri pentru acoperirea obiectivului camerei de supraveghere. Având în vedere aspectele sesizate, poliţiştii au întocmit un dosar penal în care sunt efectuate cercetări pentru comiterea infracţiunii de violarea confidenţialităţii votului”, au explicat oamenii legii.

Dosar penal şi la Secu

Sâmbătă, poliţiştii din Filiaşi au fost anunţaţi că o tânără a ridicat buletinale a două persoane. Motivul ar fi fost depunerea de cereri pentru urna mobilă. A fost depusă numai o singură cerere penru urna mobilă.
„Poliţişti din cadrul Secţiei 15 Poliţie Rurală Filiaşi au fost sesizaţi cu privire la faptul că o tânără de 21 de ani, din comuna Secu, ar fi ridicat actele de identitate de la 2 persoane de 78 şi 65 de ani, din comuna Secu, motivând că le va depune cereri pentru urna mobilă. Din verificările efectuate, poliţiştii au stabilit că ar fi fost depusă o singură cerere, pentru persoana de 78 de ani. În cauză, poliţiştii au întocmit un dosar penal în care desfăşoară cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de împiedicarea exercitării drepturilor electorale”, au transmis poliţiştii doljeni.

Secţile de votare din Dolj, păzite de poliţişti, jandarmi şi pompieri

Potrivit reprezentanţilor IPJ Dolj, în zilele de sâmbătă şi duminică, paza secţiilor de votare a fost asigurată de peste 1.500 de efective. Este vorba de 576 de poliţişti, 392 de jandarmi, 376 de pompieri şi 204 polițiști de frontieră. Aceştia au asigurat paza şi protecţia celor 531 secţii de votare, constituite pe raza judeţului Dolj.
Pentru combaterea oricăror fapte antisociale, au fost asigurate rezerve de polițiști și echipe operative, pregătite să intervină.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS