12 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentMuncitor prins sub un mal de pământ, la Șimnicu de Sus

Muncitor prins sub un mal de pământ, la Șimnicu de Sus

-

Un bărbat de 54 de ani, angajat al unei firme de construcţii, a fost rănit în urma unui accident produs ieri, în comuna Şimnicu de Sus. Muncitorul, care lucra la reţeaua de canalizare, a fost prins sub un mal de pământ. Poliţiştii doljeni au anunţat că au întocmit un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă şi nerespectarea măsurilor de sănătate în muncă. La rândul lor, inspectorii ITM Dolj au constatat mai multe deficienţe, motiv pentru care au sistat lucrările şi au sancţionat firma cu 8.000 de lei.

Pompierii doljeni au intervenit, ieri, în comuna Şimnicu de Sus, pentru salvarea unui bărbat prins sub un mal de pământ. După ce a fost scos din şanţul surpat, bărbatul a fost resuscitat. Acesta a fost transportat cu o ambulanţă SMURD la Spitalul de Urgenţă Craiova. Este vorba de un bărbat de 54 de ani, angajat ca muncitor la o firmă de construcţii care lucrează la reţeaua de canalizare din comună.

Dosar penal pentru vătămare corporală din culpă şi nerespectarea măsurilor de sănătate în muncă

Reprezentanţii IPJ Dolj au precizat că unul dintre poliţişti a acordat primul ajutor victimei până la sosirea pompierilor.
„În cursul acestei zile, un echipaj de poliție din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Melinești s-a sesizat din oficiu cu privire la faptul că, pe marginea DN 6B, în zona satului Izvor, a avut loc un incident în urma căruia un municitor care lucra la realizarea unui canal a fost prins sub o porțiune de pământ care s-a surpat.
Polițiștii prezenți la fața locului au intervenit împreună cu ceilalți muncitori pentru scoaterea bărbatului de sub pământ, iar unul dintre polițiști i-a acordat primul ajutor bărbatului, până la sosirea echipajelor medicale.
Ulterior, bărbatul în vârstă de 54 de ani, din Șimnicu de Sus, a fost transportat la spital inconștient”, au explicat oamenii legii.

Poliţiştii doljeni au mai precizat că a fost întocmit un dosar penal pentru infracțiunile de vătămare corporală din culpă și nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă.

ITM Dolj a amendat firma care relizează reţeaua de canalizare

La locul accidentului a mers şi un inspector din cadrul ITM Dolj. Acesta a constatat că malurile şanţului nu au fost asigurate, lipsind dispozitivele de sprijinire. De asemenea, pâmântul scos din şanţ a fost depozitat necorespunzător, chiar pe malurile şanţului. Pentru neregulile constatate, ITM Dolj a dispus sistarea activităţii, dar şi sancţionarea firmei cu suma de 8.000 de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Dr. Simona Frăsie, o poveste de film: Medicina, o...

“Ce vrei să te faci când vei fi mare?”...

ȘTIRI GdS