16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentDosar penal în cazul muncitorului prins sub un mal de pământ

Dosar penal în cazul muncitorului prins sub un mal de pământ

Poliţiştii doljeni au întocmit un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă şi nerespectarea măsurilor de sănătate în muncă în cazul accidentului de astăzi, din localitatea Şimnicu de Sus. În acestă dimineaţă, un bărbat de 54 de ani, care lucra la un şanţ, a fost prins sub un mal de pământ. Bărbatul a fost transportat la Spitalul de Urgenţă Craiova.

Pompierii doljeni au intervenit, astăzi, în comuna Şimnicu de Sus, pentru salvarea unui bărbat prins sub un mal de pământ. După ce a fost scos din şanţul surpat, bărbatul a fost resuscitat, după care a fost transportat cu o ambulanţă SMURD la Spitalul de Urgenţă Craiova.

Ulterior, reprezentanţii IPJ Dolj au precizat că unul dintre poliţişti a acordat primul ajutor victimei până la sosirea echipajului pompierilor.

„În cursul acestei zile, un echipaj de poliție din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Melinești s-a sesizat din oficiu cu privire la faptul că, pe marginea DN 6B, în zona satului Izvor, a avut loc un incident în urma căruia un municitor care lucra la realizarea unui canal a fost prins sub o porțiune de pământ care s-a surpat.
Polițiștii prezenți la fața locului au intervenit împreună cu ceilalți muncitori pentru scoaterea bărbatului de sub pământ, iar unul dintre polițiști i-a acordat primul ajutor bărbatului, până la sosirea echipajelor medicale.
Ulterior, bărbatul în vârstă de 54 de ani, din Șimnicu de Sus, a fost transportat la spital inconștient”, au explicat oamenii legii.

Dosar penal pentru vătămare corporală din culpă şi nerespectarea măsurilor de sănătate în muncă


Oamenii legii au mai precizat că a fost întocmit un dosar penal şi se fac cercetări pentru a se stabili în ce condiţii s-a petrecut accidentul.

„În cauză, polițiștii au demarat o anchetă pentru a se stabili cu exactitate împrejurările care au condus la producerea acestui eveniment, fiind deschis un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă și neluarea sau nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă”, au mai transmis reprezentanţii IPJ Dolj..

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS