2 C
Craiova
sâmbătă, 28 noiembrie, 2020
Știri de ultima oră Eveniment ​Împușcături în SUA: O persoană a fost ucisă, după ce suporterii lui Trump s-au ciocnit de protestatarii Black Lives Matter

​Împușcături în SUA: O persoană a fost ucisă, după ce suporterii lui Trump s-au ciocnit de protestatarii Black Lives Matter

-

​O persoană a fost împușcată mortal în Portland, după ce suporterii președintelui Donald Trump care mărșăluiau în oraș s-au ciocnit cu protestatarii Black Lives Matter, relatează BBC News.

Imaginile de la fața locului arată cum medicii încearcă să salveze viața unui bărbat alb, însă poliția a refuzat să dea orice detalii legate de identitatea victimei sau să spună dacă împușcăturile au legătură directă cu ciocnirea dintre demonstranții din zonă.

Pe rețelele sociale au apărut imagini cu o femeie care spune că nu este ”tristă” pentru că ”un fascist a murit în seara asta”, în timp ce mulțimea prezentă pare să râdă și să aclame.

În ultimele săptămâni, străzile din Portland au fost scena unor proteste frecvente, orașul devenind practic centrul unor manifestații împotriva brutalității poliției și a rasismului, după uciderea afro-americanului George Floyd, pe 25 mai.

De altfel, forțele federale au fost trimise de președintele Donald Trump în iulie pentru a preveni noi violențe.

Sâmbătă seara, într-o declarație de presă, poliția din Portland preciza că agenții săi au auzit focuri de armă venind dinspre Bulevardul Southeast 3rd și Strada Southwest Alder Street. Ofițerii au intervenit și au localizat victima care era împușcată în piept. Medicii au sosit la fața locului, însă victima a fost declarată decedată.

Bărbatul purta o pălărie care ar fi specifică grupului de extremă dreapta Patriot Prayer, potrivit New York Times. O altă imagine arată cum poliția încearcă să potolească o altă persoană care ar fi fost împreună cu victima.

Incidentul a avut loc în contextul unor ciocniri între susținătorii preșeidntelui SUA și cei ai mișcării BLM, din centrul orașului.

Tensiunile au excaladat după ce un convoi format din aproximativ 600 de vehicule cu drapelul fluturând, transportând în jur de 1.000 de suporteri ai lui Trump s-au adunat la un mall de la periferie înainte de a intra în centrul orașului.

Înregistrări video arată că unii dintre aceștia ar fi aruncat cu spray și bile de cauciuc înspre protestatarii Black Lives Matter care au încercat să le blocheze intrarea în oraș.

Poliția a admis că au existat ”unele ciocniri” și ”violențe” între cele două tabere, precizând că au fost efectuate arestări.

Incidentul are loc și în contextul în care, recent, un alt cetățean afro-american a fost împușcat în spate de către poliția în Wisconsin. Jacob Blake a fost grav rănit săptămâna trecută, după ce a fost împușcat de șapte ori de către un ofițer în Kenosha, în timp ce se urca în mașină.

Președintele Donald Trump a anunțat că va vizita Kenosha săptămâna viitoare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Sporul pentru cei care îngrijesc pacienți cu Covid-19, majorat...

Sporul pentru personalul medical şi auxiliar care îngrijeşte pacienţii cu COVID-19 a fost majorat, prin OUG, până la 85% din salariul de bază.

ȘTIRI GdS

Sporul pentru cei care îngrijesc pacienți cu Covid-19, majorat...

Sporul pentru personalul medical şi auxiliar care îngrijeşte pacienţii cu COVID-19 a fost majorat, prin OUG, până la 85% din salariul de bază.

Guvernul a adoptat strategia de vaccinare contra Covid-19

Hotărârea de Guvern privind strategia de vaccinare împotriva noului coronavirus a fost adoptată în şedinţa Executivului de vineri. Documentul stabilește și care sunt grupurile prioritare. Este vorba de angajaţii din domeniul Sănătăţii, asistenţei sociale, cei din categoria de risc şi personal din "domenii-cheie".

Nouă deținuți din Penitenciarul Târgu Jiu, depistați cu COVID...

Nouă deținuți din Penitenciarul Târgu Jiu au fost depistați cu coronavirus. Inițial, un deținut a prezentat simptome de coronavirus. În urma testului, a fost confirmat pozitiv.

Bani mai mulți și restricții mai puține pentru rezerviștii...

Ministerul Apărării Naționale anunță aprobarea de către Guvern a unui proiect de lege pentru modificarea şi completarea Legii nr.270/2015 privind Statutul rezerviştilor voluntari.

Coronavirus/OMS susține că 60-70% din populație trebuie imunizată

Aproximativ 60-70% din populaţie trebuie să fie imunizată împotriva noului coronavirus pentru a reduce infecţiile, spune directoarea Departamentului de vaccinuri din cadrul Organizației Mondiale a Sănătății, Katherine O'Brian.

Cupa României | Dan Nistor: „A fost un antrenament...

Dan Nistor, mijlocașul Universității Craiova, a declarat după victoria din 16-imile Cupei României, 5-0 cu Progresul Spartac, că a fost „un antrenament...