12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentFocar Covid la o grădiniţă privată din Timişoara

Focar Covid la o grădiniţă privată din Timişoara

În judeţul Timis au fost înregistrate astăzi şapte focare active de coronavirus. Ultimul a fost descoperit de Direcţia de Sănătate Publică la o grădiniţă privată din Timişoara, scrie opiniatimisoarei.ro.

Autorităţile judeţene din Timiş au anunţat că în ultimele 24 de ore au apărut 47 de noi cazuri de COVID. Au fost efectuate 1.894 de teste.

Cele 47 de persoane nou-confirmate sunt din: Timişoara – 32, Lugoj – 4, Dumbrăviţa – 2, Giroc – 2, Giarmata Vii (Ghiroda) – 1, Ghiroda – 1, Săcălaz – 1, Curtea – 1, Teremia Mare – 1, Jebel – 1, Satchinez – 1.

În prezent, în spitalele din Timişoara şi din judeţ sunt internaţi 209 pacienţi cu COVID-19, dintre care 19 sunt în stare gravă la Terapie Intensivă.

De la începutul pandemiei, în Timiş s-au infectat cu coronavirus 2.081 de persoane.

Şapte focare active

Conform declaraţiilor purtătorului de cuvânt al DSP Timis, Cornelia Bubatu, în judeţ sunt „sapte focare COVID active, care sunt în supraveghere epidemiologică: un centru pentru minori din Timişoara (trei cazuri), Spitalul Judeţean Timişoara (21), trei unităţi economice din judeţ (opt, patru, respectiv 15 cazuri confirmate), Inspectoratul Judeţean de Poliţie Timiş (19 cazuri) şi o unitate privată de învăţământ preşcolar (trei copii şi două îngrijitoare)“.

Prefectura Timiş a informat că, în ultimele 24 de ore, 66 de persoane au fost carantinate, iar 57 au intrat în izolare.

De la începutul pandemiei, în acest judeţ au fost confirmate cu noul coronavirus şi 173 de cadre medicale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS