14 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentReţea de conturi pro-Trump din România, eliminată de Facebook

Reţea de conturi pro-Trump din România, eliminată de Facebook

Agențiile de știri internaționale, care citează oficiali Facebook, anunță că rețeaua a detectat și eliminat o grupare coordonată de conturi create pentru a-l susține pe Donald Trump. Acestea erau operate de pe teritoriul României.

Agenția Reuters notează că este vorba totuși despre un ”grup mic de conturi”, 35 de pe Facebook și 88 de pe Instagram, folosite pentru a promova politicile și opiniile lui Donald Trump. Utilizatorii administrau pagini și grupuri pro-Donald Trump și pretindeau că sunt din SUA.

Este a doua acțiune fermă făcută de Facebook în legătură cu președintele actual al SUA, Donald Trump. Facebook a eliminat miercuri de pe pagina preşedintelui american Donald Trump un videoclip în care acesta explica pentru Fox News că este puţin probabilă contaminarea copiilor cu noul coronavirus deoarece ei sunt imuni „aproape complet”, prin vârsta lor.ADVERTISING

Potrivit raportului de securitate din luna iulie publicat de Facebook, rețelele Facebook și Instagram au dezactivat peste 1.000 de conturi identificate ca fiind „neautentice”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS