8.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentIncendiu de pădure izbucnit în regiunea Madrid

Incendiu de pădure izbucnit în regiunea Madrid

Pompieri şi militari se luptau luni să stingă un incendiu de pădure izbucnit în regiunea Madrid. Focul a izbucnit în cursul nopţii şi a condus la evacuarea mai multor case.

Serviciile de urgenţă din Madrid au declarat că 16 echipaje de pompieri, precum şi trei aeronave au fost trimise pentru a stinge incendiul izbucnit în jurul regiunii Robledo de Chavela. Aceasta este situată la 40 km nord-vest de capitala spaniolă, potrivit Reuters.

Pompierii au stabilit un perimetru în jurul flăcărilor

Directorul serviciilor de urgenţă din Madrid a precizat că pompierii au stabilit un perimetru în jurul flăcărilor. De asemenea, în zonă au fost trimise aeronave pentru a ajuta la stingerea incendiului.
„Nu există niciun risc pentru populaţie în acest moment. Vom fi bine pregătiţi dacă flăcările îşi vor schimba cursul“, a spus Carlos Novillo într-o înregistrare video postată pe social media.

Mai multe case izolate au fost evacuate ca măsură de precauţie

O purtătoare de cuvânt a serviciilor de urgenţă a spus că mai multe case izolate au fost evacuate ca măsură de precauţie, însă nicio comunitate nu este în pericol. Ea nu a putut confirma sursa incendiului, care survine pe fondul unui val de căldură care afectează sudul Europei, în Spania fiind înregistrate temperaturi de peste 40 de grade Celsius.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS