11.4 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentAlte victime în intersecţiile de pe strada Râului

Alte victime în intersecţiile de pe strada Râului

Un alt accident rutier a avut loc pe strada Râului din Craiova. Un taxi a fost lovit în plin de un autoturism care nu i-a acordat prioritate şi a fost proiectat într-un imobil. În urma accidentului au fost răniţi taximetristul şi două pasagere din taxi. Un accident asemănător a avut loc la jumătate lunii mai, tot pe strada Râului. Un taxi a fost lovit în plin de un autoturism, iar patru persoane din taxi au decedat. Autorităţile au susţinut că vor semaforiza mai multe intersecţii de pe Râului, însă până acum nu s-a întâmplat acest lucru.

Intersecţiile de pe strada Râului fac alte victime. Sâmbătă, un alt accident grav a avut loc în una din intersecţiile nesemaforizate de pe strada Râului din Craiova. Este vorba de intersecţia cu strada Bucovăţ.
Potrivit oamenilor legii, un şofer de 60 de ani a lovit în plin un taxi care circula regulamentar. Taxiul s-a răsturnat, iar trei persoane au fost rănite şi transportate la Spitalul de Urgenţă Craiova.

Poliţiştii doljeni au stabilit că accidentul a fost produs de un şofer de 60 de ani, din Olt.

„Un bărbat de 60 de ani, din Olt, care conducea un autoturism pe strada Bucovăţ, a lovit un taxi condus pe strada Râului de un bărbat de 36 de ani, din Craiova. În urma impactului, taxiul s-a răsturnat şi a lovit zidul unui imobil din apropiere. Au rezultat trei victime, toate din taxi – şoferul şi două pasagere de 23 si 27 de ani, din Craiova”, au precizat poliţiştii doljeni.

Aceştia din urmă au mai explicat că a fost întocmit un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.

Patru persoane, ucise într-un taxi

Un alt accident grav a avut loc pe strada Râului pe data de 17 mai. Polițiștii au stabilit că șoferul unui taxi nu a acordat prioritate de trecere unui autoturism care circula pe strada Râului.
”Un bărbat de 55 de ani, din Craiova, care conducea un taxi pe strada Câmpia Izlaz, la intersecția cu strada Râului nu ar fi respectat semnificația indicatorului „Cedeaza Trecerea”. A fost lovit de un autoturism care circula pe strada Râului, care era condus de un bărbat de 38 de ani, din Craiova”, au precizat polițiștii doljeni.

Alte victime în intersecţiile de pe strada Râului

Alte victime în intersecţiile de pe strada Râului. În urma impactului a decedat pe loc șoferul de 55 de ani şi o femeie de 39 de ani, din Craiova, pasageră în taxi. În taxi se afla și copilul femeii, în vârstă de 7 ani, dar și străbunicul copilului, un bărbat de 84 de ani. Cei doi au fost transportați în stare gravă la Spitalul de Urgență Craiova, unde au decedat câteva ore mai târziu.

Semafoarele de pe strada Râului întârzie să apară

Tragedia de pe data de 17 mai a făcut ca primăria să se gândească la semaforizarea principalelor intersecţii de pe strada Râului. Este vorba de intersecțiile cu străzile Tabaci, Bucovăț și Câmpia Islaz, unde s-au produs şi se produc în continuare accidente grave. La începutului lunii iunie, autorităţile locale au susţinut că „studiul de fezabilitate pentru semaforizarea străzii Râului urmează să fie scos la licitație în scurt timp“.
Cele susţinute de Primăria Craiova au fost realizate numai în parte.

Astfel, pe 12 iunie, a fost scos la licitaţie studiul de fezabilitate pentru amenajarea instalaţiei de semaforizare la intersecţia străzilor Râului şi Bucovăţ. Până acum, intersecţiile cu străzile Tabaci și Câmpia Islaz au fost „uitate”.
În schimb, au fost scose la licitaţie studiile de fezabilitate pentru semaforizarea altor intersecţii. Este vorba de intersecţia străzilor Bariera Vâlcii şi Toamnei, de cea dintre străzile Caracal, H. Coandă şi Potelu, dar şi intersecţia dintre Brestei şi Pelendava.

Alte victime în intersecţiile de pe strada Râului

Un alt accident de circulaţie a vut loc pe strada Râului pe 27 iulie. Un bărbat de 49 de ani, din Argeş, care conducea o autoutilitară pe strada Bucovăţ, nu a acordat prioritate unui autoturism condus de un craiovean de 49 de ani, pe strada Râului. În urma accidentului au rezultat două victime, o femeie de 40 de ani şi un minor de 13 ani, ambii pasageri în autoturism.

Pe 15 iulie, o autoutilitară a fost implicată într-un alt accident. Poliţiştii doljeni au explicat că şoferul unui dube nu a acordat prioritate unui autoturism. A fost lovit în plin, iar duba s-a răsturnat pe şosea. În accident a fost implicat şi un al treilea autoturism. Accidentul a avut loc la intersecţia străzilor Râului şi Popoveni.

Autoutilitară răsturnată de un BMW pe strada Râului

Un alt accident rutier a avut loc în ianuarie, tot la intersecţia străzilor Râului şi Popoveni. Şi de data acesta o autoutilitară s-a răsturnat după ce a fost lovită în plin de un autoturism.
Poliţiştii doljeni au susţinut că accidentul a fost provocat de şoferul autoturismului, care nu a acordat prioritate de trecere autoutilitarei.

„Un tânăr de 20 de ani care conducea un autoturism pe strada Popoveni nu ar fi acordat prioritate unei autoutilitare. Autoutilitara era condusă de un bărbat de 38 de ani pe strada Râului. În urma accidentului nu au rezultat victime”, au precizat reprezentanţii IPJ Dolj.

Marcaje la trecerile de pietoni de pe strada Râului

Tot la începutul lunii iunie, autorităţile locale au început aplicarea unor marcaje termoplastice antiderapante. Vizate au fost toate trecerile de pietoni de pe strada Râului.
Ele ar avea rolul de a atrage atenția șoferilor că urmează o zonă de risc, în timp ce pentru pietoni ar oferi un plus de siguranță.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS