24.3 C
Craiova
miercuri, 17 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentPNL București a formulat o plângere penală împotriva Gabrielei Firea

PNL București a formulat o plângere penală împotriva Gabrielei Firea

PNL București a depus o plângere penală pentru abuz în serviciu împotriva Gabrielei Firea, a unui consilier general şi a doi funcţionari din conducerea Primăriei Capitalei. Motivul este că au refuzat să pună pe ordinea de zi a şedinţelor Consiliului General proiectele prin care urmau să fie schimbaţi trei consilieri aleşi pe listele PNL. Aceștia din urmă nu mai sunt membri ai partidului.

Anunțul a fost făcut astăzi, într-o conferință de presă, de către liderul PNL București, Violeta Alexandru, transmite Hotnews.
Plângerea penală îi vizează pe Gabriela Firea, pe şefului Direcţiei Juridice din Primăria Capitalei, Mariana Brod, dar și pe secretarul general al municipiului Bucureşti, Georgiana Zamfir şi pe consilierului general Marius Adrian Pavel.

PNL București îi acuză pe cei patru că comit un abuz prin faptul că refuză să pună pe ordinea de zi a şedinţelor CGMB proiectele de hotărâri privind schimbarea a trei consilieri aleşi pe listele PNL, dar care nu mai sunt membri ai partidului.
Violeta Alexandru a spus că a făcut solicitări repetate în acest sens, care însă au fost ignorate și a acuzat-o pe Firea că încearcă să controleze CGMB prin slăbirea forței partidelor de opoziție.

”Obiectul plângerii este abuzul în serviciu”


„Din decembrie şi ulterior, din mai, PNL a solicitat Primăriei Municipiului Bucureşti să ia act de ieşirea din Consiliu a celor trei consilieri şi să pună pe ordinea de zi propunerea de validare pentru următorii din lista de supleanţi a PNL. (…) Acţionarea în instanţă nu este pentru mine un scop în sine. Gabriela Firea, prin refuzul sistematic de a pune pe ordinea de zi acest punct, ne-a pus în situaţia de a apela la instanţă pentru că apreciem că este dreptul bucureştenilor să aibă acolo oameni care să le reprezinte interesele. Apreciem şi rămâne să decidă instanţa că Primăria Capitalei prin Gabriela Firea si cei care organizează ordinea de zi şi şedinţele de Consiliu comit un abuz prin faptul că refuză să pună pe ordinea de zi aceste puncte vizând înlocuirea consilierilor generali”, a declarat Alexandru.


Liderul consilierilor generali ai PNL din CGMB, Stelian Bujduveanu, a spus că „subiectul plângerii penale este abuzul în serviciu”, pe care actuala administraţie l-ar fi comis, „același mod de operare” fiind și în 2016, împotriva USR.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS