5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentSecretară de la Drept, condamnată la 5 ani şi 6 luni de închisoare

Secretară de la Drept, condamnată la 5 ani şi 6 luni de închisoare

Judecătorii de la Curtea de Apel Craiova au hotărât, ieri, să condamne la 5 ani şi 6 luni de închisoare o fostă secretară a Facultăţii de Drept Craiova. Iniţial, în martie 2019, inculpata fusese condamnată de Tribunalul Dolj la 3 ani şi 10 luni de închisoare. Femeia de 52 de ani a fost acuzată că a primit mită de la un denunțător pentru a-l ajuta pe fratele acestuia să promoveze examenele. Asta chiar dacă studentul fusese exmatriculat încă din primul an de facultate.

Secretara Facultății de Drept din Craiova – Secția Frecvență Redusă la data faptelor, a fost acuzată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj de comiterea infracțiunilor de trafic de influenţă, înșelăciune şi fals intelectual.
Femeia a fost prinsă în flagrant de ofițerii anticorupție pe 25 mai 2018, chiar în sediul Facultății de Drept din Craiova, în timp ce primea de la un denunțător suma de 1.300 de lei „cu scopul de a facilita promovarea unor examene restante pe care urma să le susţină fratele său“, după cum au precizat procurorii doljeni.

Hotărârea Curţii de Apel Craiova este definitivă. Potrivit poliţiştilor doljeni, tot ieri, femeia de 52 de ani a fost încarcerată în penitenciar.

Mai multe amănunte în ediţia de luni a GdS.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS