6.7 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentMai mulţi angajaţi de la DRDP Craiova, confirmaţi cu coronavirus. Focar de COVID-19 la Căminul de bătrâni

Mai mulţi angajaţi de la DRDP Craiova, confirmaţi cu coronavirus. Focar de COVID-19 la Căminul de bătrâni

Mai mulţi angajaţi de la Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri (DRDP) Craiova sunt infectaţi cu noul coronavirus.

Testele au fost efectuate joi şi au ieşit pozitive, după cum a precizat purtătorul de cuvânt al DSP Dolj, Ştefan Popescu. „Au fost patru sau cinci cazuri de Covid-19 confirmate la Direcţia Regională de Drumuri Craiova. Testele au fost făcute ieri şi au ieşit pozitive. A fost făcută deja ancheta epidemiologică, iar contacţii celor infectaţi au fost introduşi în carantină, la domiciliu“, a afirmat, pentru GdS, Ştefan Popescu.

Reprezentantul DSP Dolj a mai precizat că nu se pune problema de vreun focar de Covid-19 la Cummins Generator Technologies, fabrica din Craiova care produce generatoare de mare putere. Un angajat de aici a fost depistat pozitiv cu noul coronavirus în data de 22 iulie, el fiind internat imediat la Spitalul de Boli Infecţioase Craiova.

„Aici s-a finalizat ancheta epidemiologică, iar contacţii direcţi ai persoanei infectate au fost carantinaţi la domiciliu. Nu se poate vorbi de un focar de coronavirus la Cummins, având în vedere că nu a fost depistat decât un singur caz de îmbolnăvire. Eu vă spun, sincer, că investigaţia epidemiologică s-a făcut ca la carte la Cummins, a durat două zile, iar contacţii sunt în carantină“, a declarat Ştefan Popescu, pentru GdS.

Angajaţi de la DRDP Craiova, confirmaţi cu coronavirus. 38 de cazuri noi în Dolj, în ultimele 24 de ore

Prefectura Dolj a anunțat că, astăzi, în județul Dolj au fost confirmate alte 38 de cazuri noi de persoane infectate cu noul coronavirus, la un număr de 650 de teste efectuate în cursul zilei de ieri.

Potrivit DSP Dolj, un focar de coronavirus este la Căminul pentru Persoane Vârstnice Craiova, unde ar exista 15 cazuri confirmate, din cele 38 anunţate astăzi. „Din cele 38 de cazuri anunţate astăzi, 15 sunt de la Căminul de bătrâni, din cei care sunt tesaţi la fiecare 14 zile. Persoanele sunt însă asimptomatice. În rest, vorbim de cazuri izolate, cel de la Cummins, cei de la DRDP, cei doi de la Universitatea Craiova, cazul de la Ford“, a explicat Ştefan Popescu, purtătorul de cuvânt al DSP Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS