10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentAlertă la Cummins! Un angajat a fost depistat cu COVID-19. Ce face DSP Dolj?

Alertă la Cummins! Un angajat a fost depistat cu COVID-19. Ce face DSP Dolj?

Alertă la Cummins. Un angajat de la Cummins Generator Technologies, fabrica din Craiova care produce generatoare de mare putere, a fost depistat pozitiv cu noul coronavirus.

Bărbatul a fost deja internat la Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş“, iar DSP Dolj ar trebui să facă o anchetă epidemiologică pentru a stabilii contacții de la serviciu şi din familie. Direcţia a confirmat acest lucru.

„Da, este adevărat. Avem un caz de coronavirus confirmat la un angajat de la Cummins. Se va face o anchetă pentru a se stabilii contacţii persoanei depistate cu COVID-19. O să se facă şi dezinfecţie la secţia respectivă. Contacţii ar trebui izolaţi, sau mai bine spus vor intra în carantină pentru 14 zile, după noua lege“, a afirmat, pentru GdS, Ştefan Popescu, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Dolj. El a mai precizat că aceste măsuri vor fi luate în cursul zilei de astăzi.

Interesant este însă faptul că, potrivit surselor GdS, bărbatul este internat în spital de câteva zile. Asta în timp ce DSP Dolj se apucă abia acum de anchetă, pentru a stabili contacţii!

Alertă la Cummins. Situaţia din Dolj

În judeţul Dolj au apărut deja 13 cazuri noi de coronavirus, potrivit informării transmise în urmă cu puţin timp de Prefectura Dolj:

„Astăzi, la ora 9.00, situația epidemiologică din județul Dolj în ceea ce priveşte cazurile de COVID-19 se prezintă astfel:

  • Total teste efectuate – 22.263
  • Probe recoltate din data de 22 iulie – 453
  • Teste pozitive din 22 iulie – 13
  • Persoane internate la Spitalul de Boli Infecţioase – 95
  • Pacienţi internaţi la SJU Craiova – secţia ATI: 5 (două cazuri în Dolj, un caz în Olt, două cazuri în Teleorman), plus un caz în secţia Ortopedie
  • Total cazuri confirmate – 498
  • Total de persoane vindecate – 374“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS