22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentPedeapsă cu cu suspendare pentru tentativa de omor din Krypton

Pedeapsă cu cu suspendare pentru tentativa de omor din Krypton

Judecătorii de la Curtea de Apel Craiova au hotărât, săptămâna trecută, să dea o sentință definitivă în dosarul în care un craiovean de 33 de ani a fost acuzat de tentativă de omor. Anchetatorii au reținut că, în octombrie 2016, în urma unui scandal izbucnit în clubul Krypton din Craiova, inculpatul a lovit un bărbat cu o sticlă de vin în cap. A fost condamnat la 2 ani şi 11 luni de închisoare cu suspendare pentru tentativă de omor. Pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice a primit o amendă de 3.000 de lei. Al doilea inculpat din dosar, care a lovit cu pumnii o altă persoană, a primit o amendă penală de 3.000 de lei.

Cercetările în acest dosar de tentativă de omor au fost începute de anchetatori în octombrie 2016.

Procurorii doljeni au reţinut că cei doi inculpaţi au fost implicaţi într-un scandal, în noaptea de 22 spre 23 octombrie 2016. Este vorba de un craiovean de 33 de ani și un bărbat de 41 de ani, din Galicea Mare.

„În timp ce mai multe persoane se aflau în incinta clubului Kripton din Craiova, pe fondul unui conflict mai vechi, inculpatul C.E. i-a aplicat persoanei vătămate P.N. lovituri cu o sticlă de vin, în cap, cauzându-i leziuni care au necesitat pentru vindecare 40-45 de zile de îngrijiri medicale. De asemenea, inculpatul C.P. i-a aplicat persoanei vătămate D.C. lovituri cu pumnii, cauzându-i leziuni care au necesitat pentru vindecare 50-55 de zile de îngrijiri medicale“, au precizat anchetatorii.

Unul dintre inculpați, extrădat din SUA

În august 2018, procurorii doljeni au cerut şi obţinut arestarea preventivă în lipsă a craioveanului de 33 de ani. Acesta din urmă plecase în Mexic. După câteva luni, în octombrie, procurorii au obţinut şi extrădarea inculpatului. Între timp, acesta ajunsese în SUA. Bărbatul a fost adus în ţară pe 8 februarie 2019. În aceeaşi zi, instanţa a confirmat mandatul de arestare în lipsă emis pe numele lui.
Tot în februarie 2019, procurorii doljeni au dispus trimiterea în judecată a celor doi inculpaţi.

Lovit de două ori cu sticla de vin în cap

Inculpatul de 33 de ani a fost acuzat de tentativă de omor și tulburarea ordinii şi liniştii publice.

”Având în vedere aceste aspecte, rezultate din actele medico-legale, coroborate cu declarațiile persoanei vătămate și ale martorilor, conform cărora inculpatul a lovit persoana vătămat ă în mod repetat, cu sticla, în cap (de două ori), una dintre lovituri fiind parată cu mâna de persoana vătămată, iar acțiunea de lovire a acesteia a fost întreruptă de intervenția altor persoane, în speță există intenția de săvârșire a infracțiunii de omor, rămasă în forma tentativei”, au susținut anchetatorii.

Celălalt inculpat a fost acuzat de lovire sau alte violențe și tulburarea ordinii și liniștii publice.

”Faptele inculpatului C.P., care în noaptea de 22/23.10.2016, în barul Krypton, i-a aplicat persoanei vătămate lovituri cu pumnii, cauzându-i leziuni care au necesitat pentru vindeca re 50-55 de zile de îngrijiri medicale, realizează elementele constitutive ale infracțiunilor de lovire sau alte violențe și tulburarea ordinii și liniștii publice”, au mai susținut anchetatorii.

Pedeapsă cu cu suspendare pentru tentativă de omor

Cei doi inculpaţi şi-au recunsocut faptele, iar în noiembrie 2019, Tribunalul Dolj a dat o primă sentință în acest dosar. Craioveanul de 33 de ani a fost condamnat la doi ani şi nouă luni de închisoare pentru tentativă de omor. Pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice a primit o amendă de 3.000 de lei. Pedepasa a fost contopită cu una mai veche, de 8 luni cu suspendare, iar în final, inculpatul a fost condamnat la 2 ani 11 luni şi 20 de zile închisoare cu suspendare.

Al doilea inculpat din dosar a primit o amendă penală de 3.000 de lei. În final, instanţa a luat act despre faptul că inculpaţii au încheiat un acord de mediere cu părțile vătămate. Asta în ceea ce priveşte pretenţiile civile.

A urmat apelul, iar joi, pe 16 iulie, Curtea de Apel Craiova a dat o sentință definitivă în acest dosar. Instanța a menținut sentința Tribunalului Dolj, așa că cei doi inculpați rămân cu pedepsele stabilite de instanță în noiembrie 2019.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS