4.4 C
Craiova
vineri, 21 ianuarie, 2022
Știri de ultima orăEvenimentTineri reținuți pentru trafic cu substanțe cu efecte psihoactive

Tineri reținuți pentru trafic cu substanțe cu efecte psihoactive

Șapte tineri din Gorj au fost reținuți pentru trafic cu substanțe cu efecte psihoactive. Ei făceau parte dintr-o grupare mai mare, de 23 de persoane. Aceasta se ocupa cu traficul acestor substanțe și era în vizorul polițiștilor de combatere a criminalităţii organizate din Gorj și D.I.I.C.O.T. încă de la începutul acestui an.

Ieri, 17 iulie a.c., polițiștii de combatere a criminalităţii organizate din Gorj, împreună cu un procuror D.I.I.C.O.T. – B.T. Gorj, au efectuat 12 percheziții domiciliare, în județele: Gorj (10), Dolj (1)și Argeș(1), într-un dosar penal privind constituirea unui grup infracțional și efectuarea fără drept de operațiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive.

În fapt, în perioada ianuarie-iunie 2020, pe raza județului Gorj, ar fi fost constituit un grup infracțional prin intermediul căruia ar fi fost efectuate operațiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive.

23 de persoane au fost conduse la sediul DIICOT Gorj și SCCO Gorj.Șapte tineri, cu vârste cuprinse între 18 și 23 de ani, au fost reținuți pentru 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentați Tribunalului Gorj, cu propuneri legale.

În urma efectuării percheziţiilor domiciliare, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor mai multe pungi ce conțineau materie vegetală cu miros specific. Au fost luate și 5 cântare folosite la porționarea masei vegetale. Polițiștii au mai ridicat două stick-uri de memorie, o râșniță de mărunțit şi 23 de terminale mobile.

Acțiunea a beneficiat și de sprijinul polițiștilor specializați în combaterea criminalităţii organizate din Dolj, Mehedinți și Argeș. Activitățile s-au desfășurat cu sprijinul IPJ Gorj, Biroului Operațiuni Speciale Gorj, IJJ Gorj și IJJ Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Două eleve au bătut în parcarea unui liceu o...

Două eleve din Caransebeș au bătut în parcarea unui...

ȘTIRI GdS