10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentPÎCCJ: Verificări la parchet și poliție în cazul tinerei incendiate în Mehedinți

PÎCCJ: Verificări la parchet și poliție în cazul tinerei incendiate în Mehedinți

Procurorul general Gabriela Scutea a dispus efectuarea unor controale în cazul adolescentei de 17 ani incendiată de un recidivist în localitatea mehedințeană Dîrvari.

Procurorul general a ordonat verificări la Parchetul de pe lângă Judecătoria Vânju Mare din județul Mehedinți, cel care s-a ocupat de plângerea de viol depusă, săptămâna trecută, de tânăra de 17 ani.

“Pe baza informării preliminare transmise de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova, am dispus efectuarea unui control cu privire la instrumentarea dosarului Parchetului de pe lângă Judecătoria Vânju Mare în care au fost formulate acuzații de viol. Scopul controlului îl constituie clarificarea demersurilor realizate de la formularea plângerii și până în data de 12 iunie 2020, în special în ceea ce privește actele referitoare la persoana vizată de acuzații.

Indiferent de vârsta persoanei vătămate, luarea în mod imediat a tuturor măsurilor investigative specifice anchetării infracțiunilor contra libertății și integrității sexuale este imperativă. Aceasta se aplică deopotrivă în cauzele în care urmărirea este efectuată de către procuror sau în cele în care procurorul supraveghează activitatea poliției judiciare. De aceea, pentru un cadru complet al constatărilor și pentru realizarea atribuțiilor de conducere a activității poliției judiciare, am solicitat și IGPR efectuarea verificărilor la nivelul subunităților acestuia.

Voi continua să acționez în vederea îndrumării din partea PÎCCJ, în condițiile legii, a colegilor procurori, pentru stabilirea unor practici unitare în investigarea infracțiunilor contra libertății și integrității sexuale cu victime minore, precum și pentru realizarea controlului ierarhic de către procurorii cu funcții de conducere, în scopul aflării adevărului, cu rol activ“, se arată în comunicatul transmis de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

Bărbatul recidivist, eliberat de Tribunalul Mehedinți

Bărbatul care i-a dat foc fetei de 17 ani, după ce l-a reclamat la poliție că a violat-o, fusese eliberat din închisoare anul trecut.

Agresorul, care se află în custodia Poliției sub acuzația de tentativă de omor, fusese condamnat la închisoare pe viaţă pentru uciderea a cinci oameni şi eliberat după 25 de ani de detenţie.

Individul revenise recent din Olanda şi ar fi ajuns la Dârvari după ce un fost coleg de detenţie i-a permis să locuiască în casa sa şi să aibă în grijă imobil.

La 11 iunie, fata l-a reclamat pe bărbat pentru viol, însă examenul medico-legal nu a confirmat agresiunea sexuală, susţin surse judiciare.

În urma reclamaţiei, fata a fost dusă într-un centru de protecţie socială, de unde a fost scoasă de familie.

Autorul a fost închis în 1993 și a fost eliberat în mai anul trecut, anticipat. Decizia de eliberare a recidivistului au luat-o judecătorii de la Tribunalul Mehedinți.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS