14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentȘefa Poliției din Atlanta a demisionat după un atac armat

Șefa Poliției din Atlanta a demisionat după un atac armat

-

Şefa poliţiei din oraşul american Atlanta a demisionat după ce un ofiţer de poliţie a rănit un suspect în timpul unei încercări de arestare, a anunţat sâmbătă primăriţa acestui oraş din sudul Statelor Unite, potrivit CNN. Suspectul a murit ulterior la spital.

Primăriţa Keisha Bottoms, al cărei nume a fost vehiculat ca posibil candidat la funcţia de vice-preşedinte în tandem cu democratul Joe Biden, candidat la alegerile prezidenţiale din noiembrie, a declarat în anunţul demisiei că Erika Shields a condus poliţia din Atlanta timp de peste 20 de ani.

„Din cauza dorinţei sale ca Atlanta să fie un model a ceea ce ar trebui să însemne o reformă adevărată în întreaga ţară, Erika Shields şi-a prezentat demisia din funcţia de şef al poliţiei”, a spus Bottoms într-o declaraţie televizată.

Filmul incidentului

Faptele s-au petrecut în noaptea de vineri în Atlanta, capitala statului Georgia, în contextul în care numeroase manifestaţii împotriva violenţelor poliţiştilor au loc de mai multe săptămâni în SUA şi în alte ţări de pe glob după moartea lui George Floyd, afro-americanul asfixiat de un poliţist în Minneapolis.

Un negru identificat drept Rayshard Brooks, de 27 de ani, a adormit în maşina sa pe calea de acces a unui restaurant fast-food drive-in. Angajaţii localului au chemat poliţia deoarece accesul clienţilor era blocat, potrivit unui raport oficial.

Rayshard Brooks se afla sub influenţa alcoolului şi a opus rezistenţă atunci când poliţia a dorit să-l aresteze, potrivit raportului Biroului de investigaţii din Georgia.

Înregistrarea video de supraveghere arată „că în timpul unei lupte cu ofiţerii, Brooks a confiscat pistolul taser cu electroşoc al unui ofiţer şi a fugit”, conform sursei citate.

„Ofiţerii l-au urmărit pe Brooks pe jos şi, in timpul urmăririi, Brooks s-a întors şi a îndreptat pistolul taser spre un ofiţer, care şi-a utilizat arma rănindu-l”.

Brooks a fost transportat la spital şi a fost operat, dar a decedat la scurt timp, se arată în raportul oficial care mai precizează că un agent de poliţie a fost rănit.

Primăriţa, care a făcut declaraţia după ce mai multe persoane au manifestat în Atlanta în semn de protest faţă de moartea lui Rayshard Brooks, a anunţat că agentul de poliţie care l-a împuşcat pe Rayshard Brooks a fost destituit.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

„U“ Craiova – Rapid | Maximii mizează pe victoria...

Universitatea Craiova şi Rapid Bucureşti se întâlnesc sâmbătă, de...

ȘTIRI GdS