31 C
Craiova
joi, 13 august, 2020
Știri de ultima oră Eveniment O tânără de 17 ani din Severin, incendiată de un pușcăriaș condamnat pe viață, dar eliberat condiționat

O tânără de 17 ani din Severin, incendiată de un pușcăriaș condamnat pe viață, dar eliberat condiționat

Un bărbat condamnat pentru cinci crime și eliberat înainte de termen a incendiat o tânără de 17 ani din Drobeta Turnu Severin. Tânăra e în stare critică, având arsuri pe 80-90% din suprafața corpului.

Tânăra a ajuns în stare foarte gravă la spitalul din Craiova.

„Starea tinerei este destul de gravă. Ea a ajuns în cursul nopții de vineri la noi, la Spitalul Județean. S-a făcut toaletă primară chirugical, a fost intubată la UPU și mutată la reanimare”, a spus Radu Iman, managerul spitalului din Drobeta Turnu Severin.

El a precizat că tânăra a fost preluată cu elicopterul pentru a fi dusă la Craiova. Deoarece spitalul din localitate nu are compartiment special pentru mari arși.


„Este suprafață foarte mare, 80-90%. Practic, fata a fost incendiată. Arsurile sunt de gradul 1, 2 și 3, din ce am putut evalua la prima vedere, s-ar putea să fie și mai profunde. Dar, oricum, suprafața este foarte foarte mare. Este în stare critică, este intubată, ea acum respiră cu aparatele”, a adăugat medicul.

Agresorul, condamnat la închisoare pe viață și eliberat condiționat, a fost reținut de polițiști. Victima depusese plângere chiar săptămâna trecută împotriva lui, pentru viol și agresiune. Seara trecută bărbatul a vrut să se răzbune. A aruncat benzină peste ea și i-a dat foc, în camera unde locuia.

Mai multe crime la activ

Trecutul bărbatului este sinistru. A luat 5 vieţi în anii ’90. Printre victimele sale s-a numărat şi o femeie însărcinată în 7 luni. Pentru aceste orori a primit 90 de ani de închisoare.

Şi totuşi în 2014, a îndrăznit să le ceară judecătorilor să-l pună în libertate. Reprezentanţii Administraţiei Penitenciarelor susţin că i-au dat aviz negativ, iar el a rămas în puşcărie. Numai că anul trecut, a fost eliberat condiționat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Revenire în stil de mare campioană. Simona Halep, în...

Simona Halep este în sferturi la Praga!...

ȘTIRI GdS

Revenire în stil de mare campioană. Simona Halep, în...

Simona Halep este în sferturi la Praga! Românca a reușit o nouă victorie grea, în trei seturi, de data aceasta cu Barbora...

Focar Covid la Căminul de Bătrâni. Poliţia a deschis...

126 de persoane de la Căminul pentru Persoane Vârstnice din Craiova s-au infectat cu noul coronavirus. După ce în...

VIDEO / Focar de coronavirus la Spitalul Filiaşi. Prefectul...

Focar de coronavirus la Spitalul Filiaşi. Opt angajaţi de la Spitalul Orăşenesc din Filiaşi au fost testaţi pozitiv cu COVID-19.

Tătaru: Starea de alertă ar putea fi prelungită

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat, joi, că starea de alertă ar putea fi prelungită, dacă așa va decide Comitetul Național pentru...

Sepsi – „U” Craiova, în prima etapă a sezonului...

Astăzi, la sediul Ligii Profesioniste de Fotbal, a avut avut loc tragerea la sorţi a noului program al Ligii 1, pentru sezonul...
00:00:59

Poluare de la incineratorul de deșeuri medicale din Slatina

Imagini incredibile de la incineratorul de deșeuri medicale de la Slatina au fost difuzate de televiziunea publică. După sesizările cetățenilor, inspectorii Gărzii...