6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentO tânără de 17 ani din Severin, incendiată de un pușcăriaș condamnat pe viață, dar eliberat condiționat

O tânără de 17 ani din Severin, incendiată de un pușcăriaș condamnat pe viață, dar eliberat condiționat

Un bărbat condamnat pentru cinci crime și eliberat înainte de termen a incendiat o tânără de 17 ani din Drobeta Turnu Severin. Tânăra e în stare critică, având arsuri pe 80-90% din suprafața corpului.

Tânăra a ajuns în stare foarte gravă la spitalul din Craiova.

„Starea tinerei este destul de gravă. Ea a ajuns în cursul nopții de vineri la noi, la Spitalul Județean. S-a făcut toaletă primară chirugical, a fost intubată la UPU și mutată la reanimare”, a spus Radu Iman, managerul spitalului din Drobeta Turnu Severin.

El a precizat că tânăra a fost preluată cu elicopterul pentru a fi dusă la Craiova. Deoarece spitalul din localitate nu are compartiment special pentru mari arși.


„Este suprafață foarte mare, 80-90%. Practic, fata a fost incendiată. Arsurile sunt de gradul 1, 2 și 3, din ce am putut evalua la prima vedere, s-ar putea să fie și mai profunde. Dar, oricum, suprafața este foarte foarte mare. Este în stare critică, este intubată, ea acum respiră cu aparatele”, a adăugat medicul.

Agresorul, condamnat la închisoare pe viață și eliberat condiționat, a fost reținut de polițiști. Victima depusese plângere chiar săptămâna trecută împotriva lui, pentru viol și agresiune. Seara trecută bărbatul a vrut să se răzbune. A aruncat benzină peste ea și i-a dat foc, în camera unde locuia.

Mai multe crime la activ

Trecutul bărbatului este sinistru. A luat 5 vieţi în anii ’90. Printre victimele sale s-a numărat şi o femeie însărcinată în 7 luni. Pentru aceste orori a primit 90 de ani de închisoare.

Şi totuşi în 2014, a îndrăznit să le ceară judecătorilor să-l pună în libertate. Reprezentanţii Administraţiei Penitenciarelor susţin că i-au dat aviz negativ, iar el a rămas în puşcărie. Numai că anul trecut, a fost eliberat condiționat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS