11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentCraiovean încarcerat pentru proxenetism

Craiovean încarcerat pentru proxenetism

Poliţiştii doljeni au încarcerat un craiovean de 34 de ani, condamnat definitiv pentru comiterea infracţiunii de proxenetism. Bărbatul a primit o pedeapsă de trei ani şi opt luni de închisoare cu executare. Anchetatorii au reţinut că, în 2017 şi 2018, a înlesnit practicarea prostituţiei de către o tânără de 19 ani. O parte din banii obţinuţi de tânără au ajuns în buzunarele inculpatului. Al doilea inculpat din acest dosar a fost condamnat cu suspendare.

Poliţiştii doljeni anunţau, în mai 2018, reţinerea a doi bărbaţi din Craiova, unul de 32 de ani şi altul de 27. Tot atunci, oamenii legii au explicat că cei doi sunt acuzaţi de comiterea infracţiunii de proxenetism.
„În urma anchetei desfăşurate de poliţişti, a fost documentată activitatea infracţională a doi bărbaţi, unul de 27 de ani, iar celălalt de 32 de ani, din Craiova. În sarcina acestora s-a reţinut faptul că, în perioada iulie 2017–mai 2018, au înlesnit practicarea prostituţiei de către două tinere de 19 ani, din Craiova, obţinând foloase materiale în urma acestei activităţi“, au explicat oamenii legii.

Aceştia din urmă au făcut percheziţii la domiciliile celor doi craioveni. Cu acestă ocazie au fost ridicate înscrisuri şi sume de bani ce ar fi provenit din prostituţie.

Au „plasat“ prostituate pe Centura de Nord

În urma anchetei s-a stabilit că cele două tinere au practicat prostituţia pe Centura de Nord, dar şi în diverse hoteluri.
„În fapt s-a reținut că, în perioada iulie 2017 – mai 2018, pentru numitul V.R., numita M.M. a practicat prostituția de bunăvoie pe raza municipiului Craiova, în folosul acestuia, atât pe Centura de Nord a Municipiului Craiova, la hotelurile din apropiere, cât și într-un apartament situat în municipiul Craiova (…). Acestuia îi raporta toate sumele de bani obținute, fiind cazată în permanență la domiciliul acestuia“, au stabilit procurorii craioveni.

Al doilea inculpat ar fi procedat în acelaşi fel. Diferenţa este că cealaltă tânără a practicat prostituţia şi în Elveţia.
„În perioada iulie 2017-mai 2018 pentru inculpatul H.S., numita I.A. a practicat prostituția de bunăvoie, atât pe raza municipiului Craiova, pe Centura de Nord, cât și la locuințele clienților. La începutul lunii mai 2018, aceasta s-a deplasat în Elveția, în orașul Basel, unde a practicat prostituția la o casă de toleranță în folosul numitului H.S. Urmarea practicării prostituției în Elveția, i-a trimis acestuia, în data de 5.05.2018, cât și în data de 12.05.2018, sume de bani rezultate din activitatea de prostituție“, au mai reţinut anchetatorii.

Unul condamnat cu executare, altul cu suspendare

Cei doi inculpaţi au fost trimişi în judecată în august 2018. În vara anului următor, magistraţii de la Judecătoria Craiova au dat o sentinţă în acest dosar. Bărbatul de 27 de ani a primit o pedeapsă de doi ani de închisoare cu suspendare pentru proxenetism.
Al doilea inculpat a fost condamnat tot la doi ani de închisoare. Pedeapsa a fost contopită cu una mai veche, de trei ani cu suspendare, primită într-un dosar de trafic de droguri. În final, inculpatul a fost condamnat la trei ani şi opt luni cu executare. A urmat apelul, iar marţi, Curtea de Apel Craiova s-a pronunţat. Instanţa a menţinut pedepsele stabilite de Judecătăria Craiova. Hotărârea Curţii de Apel Craiova este definitivă.

Încarcerat pentru proxenetism

O zi mai târziu, poliţişti doljeni l-au dus pe la Penitenciarul Craiova pe inculpatul condamnat cu executare.
„Ieri, 10 iunie, polițiști din cadrul Secției 4 Poliție Craiova au depistat un bărbat de 34 de ani, din Craiova. Pe numele acestuia instanța de judecată a emis un mandat de trei ani și opt luni închisoare pentru săvârşirea infracțiunii de proxenetism. Cel în cauză a fost încarcerat în penitenciar“, au precizat poliţiştii doljeni.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS