21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentSorina Pintea, trimisă în judecată de DNA în dosarul de luare de mită

Sorina Pintea, trimisă în judecată de DNA în dosarul de luare de mită

Fostul ministru al Sănătății a fost trimisă în judecată joi de către procurorii DNA, în dosarul în care este acuzată că ar fi primit mită 10.000 de euro şi 120.000 de lei în perioada în care a fost manager al Spitalului de Urgenţă din Baia Mare.

Procurorii DNA au trimis-o în judecată pe Sorina Pintea pentru luare de mită, în formă continuată (două acte materiale).
DNA arată în rechizitoriu că, în calitate de manager al Spitalului Județean de Urgență „Dr. Constantin Opriș” din Baia Mare, Sorina Pintea ar fi primit mită 10.000 de euro și 120.000 de lei.

Sorina Pintea ar fi pretins și primit, în două tranșe, sumele de 10.000 de euro

Potrivit procurorilor, în perioada noiembrie 2019 – 28 februarie 2020, Sorina Pintea ar fi pretins și primit, printr-un intermediar, de la reprezentanții unei societăți comerciale, în două tranșe, sumele de 10.000 de euro (la 20 decembrie 2019) și 120.000 lei (la 28 februarie 2020), care nu i s-ar fi cuvenit.Banii reprezentau un procent de 7% din valoarea unui contract de achiziție publică ce avea ca obiect „proiectarea și execuția lucrărilor de amenajare bloc operator-sala de chirurgie cardiovasculară și toracică și spații adiacente din Spitalul Judetean de Urgență «Dr. Constantin Opriș» Baia Mare”, încheiat în anul 2019 de unitatea spitalicească cu societatea comercială.

Pintea ar fi primit banii respectivi în incinta unității medicale pe care o conducea, iar în 28 februarie 2020, după primirea sumei de 120.000 lei, în biroul său din cadrul spitalului, a fost organizat un flagrant, mai spune DNA. Procurorii au instituit sechestru asiguratoriu pe două terenuri ale fostului ministru.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului București, cu propunere menținere a măsurilor preventive și asigurătorii
DNA mai menționează că anterior sesizării instanței de judecată în acest caz, procurorii anticorupție au încheiat un acord de recunoaștere a vinovăției cu o persoană fizică acuzată de complicitate la luare de mită în formă continuată

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS