12 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentCondamnat cu executare pentru lovirea a trei polițiști

Condamnat cu executare pentru lovirea a trei polițiști

Judecătoria Craiova a hotărât să condamne la 3 ani și 11 luni de închisoare un craiovean de 29 de ani, acuzat că a lovit trei polițiști. Pedeapsa cuprinde o alta mai veche, pentru conducere fără permis. Incidentul a avut loc în octombrie 2018, când bărbatul a mers la Secția 2 Craiova să reclame că angajații unui bar nu îi mai vând băutură. Sentința a fost atacată cu apel de inculpat, iar în prezent dosarul se află pe rolul Curții de Apel Craiova.

Cele trei infracțiuni de ultraj au fost comise de craiovean în noaptea de 26 spre 27 octombrie 2018. În acea noapte, băut fiind, a mers la poliție ca să reclame angajații unui bar. Totul a generat într-un scandal, chiar în sediul Secție 2 Poliție. Inculpatul a fost trimis în judecată în mai 2019. Instanța a reținut că, după ce a intrat în secție, inculpatul a început scandalul.

”Suspectul s-a prezentat la Secția de Poliție nr. 2 pentru a reclama faptul că nu mai este servit cu băuturi alcoolice într-un bar situat în cartierul 1 Mai. După ce ofițerul aflat la comanda secției i-a cerut să plece și să revină a doua zi pentru a formula plângere, inculpatul i-a adresat injurii. În momentul în care persoana vătămată a încercat să îl scoată din interiorul secției, a fost lovit de inculpat cu pumnul în zona feței”, se arată în hotărârea instanței.

Alți doi polițiști loviți

Mai deaparte, bărbatul ar fi lovit alți polițiștii care încercau să-l calmeze.

”Inculpatul a fost introdus în biroul nr. 4 din interiorul secției de poliție, așezat pe un scaun și a fost chestionat asupra comportamentului acestuia. Datorită stării de surescitare, inculpatul a lovit mobilierul din interiorul încăperii, dezmembrând unul din birouri, motiv pentru care a fost scos pe holul din interiorul secției. Aici, inculpatul s-a aruncat pe jos și a continuat să adreseze injurii și amenințări la adresa polițiștilor prezenți la fața locului”, a mai reținut instanța.

În aceste condiții, bărbatul a lovit un polițist în genunchi, iar pe altul în abdomen. Oamenii legii au chemat un echipaj medical, însă nici medicii nu au reușit să-l liniștească pe inculpat. Ulterior, bărbatul a fost dus la Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova pentru a fi audiat.

Condamnat cu executare pentru ultraj

Acest dosar a fost înregistrat pe rolul Judecătoriei Craiova, instanță care l-a găsit vinovat pe inculpat pentru trei infracțiuni de ultraj. Pentru fiecare a primit câte un an de închisoare. Cele trei pedepse au fost contopite în una singură, de un an și opt luni de închisoare. Instanța a dispus revocarea suspendării unei pedepse de doi ani şi trei luni de închisoare, primită de același inculpat pentru mai multe infracțiuni de conducere fără permis. După contopirea cu pedeapsa de un an și opt luni de închisoare, în final, inculpatul a fost condamnat 3 ani și 11 luni de închisoare.

Sentința instanței a fost atacată cu apel de inculpat. Dosarul a fost înregistrat pe rolul Curții de Apel Craiova. În martie, instanța a dispus suspendarea judecării cauzei până după încetarea stării de urgență.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS