13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentAproape 20 de amenzi pentru o petrecere cu manele

Aproape 20 de amenzi pentru o petrecere cu manele

Zeci de persoane din satul Horezu Poenari, comuna Valea Stanciului, au încins o petrecere pe stradă în seara zilei de 19 aprilie. Imagini de la petrecerea cu manele au fost publicate pe o pagină de socializare. Încă de la începutul filmării, pe ritmuri de manele, unul dintre petrecăreți a strigat ”să vină poliția”! Și a venit! Oamenii legii au identificat o parte dintre petrecăreți și au dat, până acum, 18 amenzi contravenționale.

Reprezentanții IPJ Dolj spun că s-au sesizat din oficiu cu privire la o petrecere la care participau mai multe persoane. Petrecerea a avut loc în seara zilei de 19 aprilie, în localitatea doljeană Horezu Poenari. Când polițiștii au ajuns la fața locului, petrecăreții au rupt-o la fugă.

”În seara zilei de 19 aprilie a.c., poliţişti din cadrul unei secţii de poliţie rurală s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că, pe o stradă dintr-un sat din Dolj, s-au strâns mai mulţi tineri care tulbură ordinea şi liniştea publică. La sosirea forţelor de ordine, cei în cauză au părăsit zona respectivă. O parte dintre aceştia au fost identificaţi de poliţişti, fiind vorba despre persoane cu vârste cuprinse între 20 şi 30 de ani, din localitate. Pentru faptele constatate, poliţiştii au aplicat, până în prezent, 18 sancţiuni contravenţionale pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice, dar şi pentru nerespectarea prevederilor ordonanţelor militare”, a transmis Prefectura Dolj. Valoarea totală a amenzilor este de 27.000 de lei.

Aproape 900 de amenzi în câteva zile

În perioada sărăbătorilor de Paște, oamenii legii au verificat modul de respectare a măsurilor şi interdicţiilor impuse pe perioada stării de urgenţă. În fiecare zi au fost controlate peste 1.000 de persoane şi aproximativ 100 de societăţi comerciale. Pentru abaterile constatate au fost aplicate un număr de 880 sancţiuni contravenţionale. Valoarea totală a amenzilor este de aproape 1.900.000 de lei, mai spun oamenii legii.

Incident asemănător și în Piatra Olt

O petrecere în toată regula a avut loc, tot pe 19 aprilie, și în orașul Piatra Olt. Polițiștii din Olt spun că s-au autosesizat în urma unor imagini apărute pe rețelele de socializare. 

”Polițiștii din cadrul Poliției orașului Piatra-Olt s-au autosesizat și au identificat 12 persoane care, la data de 19 aprilie, au încalcat dispozițiile legale impuse de starea de urgență, nerespectand distanțarea socială în vederea prevenirii răspândirii virusului COVID-19. Polițiștii au sancționat contravențional cele 12 persoane, bărbați și femei, cu vârste cuprinse între 18 și 48 de ani, cu amenzi în valoare totală de 24.000 de lei, pentru încălcarea prevederilor ordonanțelor militare. Menționăm că cele 12 persoane nu erau carantinate și nu erau izolate la domiciliu”, au transmis reprezentanții IPJ Olt.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS