18.4 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentA murit Nelu Bălășoiu, după ce a fost diagnosticat cu coronavirus

A murit Nelu Bălășoiu, după ce a fost diagnosticat cu coronavirus

Mehedinţeanul Nelu Bălășoiu, unul dintre cei mai cunoscuți interpreți de muzică populară din România, a murit, marți, după ce s-a infectat cu noul coronavirus.

Anunțul a fost făcut chiar de către fiul său, Ionuț Bălășoiu.

”Tata a încetat din viață. Acum este împreună cu mama din nou. Vă mulțumesc tuturor că v-ati rugat pentru el. Vă rog din suflet sa imi respectați intimitatea și să imi dati voie sa pregătesc toate aspectele necesare înmormântării.”

Ionuț Bălășoiu a mai precizat că tatăl său a murit în urma unui atac vascular.

Nelu Bălășoiu s-a născut pe 25 iulie 1948 în Rogova, Mehedinţi. Și-a petrecut copilăria în satul natal și încă din tinerețe și-a manifestat înclinația către muzică, domeniu spre care a fost îndrumat de tatăl său, dar și de marea cântăreață Maria Lătăreţu.

A activat la Taraful din Vânju Mare, la Casa de Cultură din Drobeta Turnu Severin și la Casa Armatei din același municipiu, apoi în cadrul Rapsodiei Române. O perioadă de succes din cariera sa a constituit colaborarea cu maria Cornescu, care ulterior i-a devenit soție.

După retragerea din activitate, a cântat doar ocazional și în 1996 s-a mutat la Jegălia, Călăraşi, unde a întemeiat o fermă agricolă.

În 18 aprilie, familia artistului de muzică populară a aflat că Nelu Bălășoiu este pozitiv la Covid-19.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS