10.3 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăEvenimentDosar penal pentru focarul de COVID-19 din cartierul Romanești

Dosar penal pentru focarul de COVID-19 din cartierul Romanești

Procurorii craioveni au anunțat, astăzi, că a fost întocmit un dosar penal în cazul focarului de COVID-19 din cartierul craiovean Romanești. Este vorba de 12 mambrii ai unei familii de romi, care au fost internați la Spitalul de Boli Infecțioase. Nu înainte însă ca unii dintre ei să se plimbe pe la Spitalul de Urgență Craiova. Asta deși erau izolați la domiciliu.

Potrivit procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova, acest dosar a fost deschis miercuri, pe 15 aprilie. Infracțiunile reținute de anchetatori sunt falsul în declaraţii şi zădărnicirea combaterii bolilor. Anchetatorii spun că o femeie, aflată în izolare, a mers cu nepotul său la Spitalul de Urgență Craiova. Aici a mințit doctorii, susținând că minorul nu a fost în străinătate în ultimele zile.

”La data de 11.04.2020, numita M.J., bunica minorului P.M.M.I., în vârstă de 5 luni, aflat în izolare la domiciliu împreună cu familia sa, s-a prezentat împreună cu acesta la unitatea de primiri urgenţe din cadrul Spitalului de Urgenţă Craiova, întrucât minorul prezenta stare febrilă.

Cu ocazia efectuării triajului, numita M.J. a declarat în mod nereal faptul că minorul nu a călătorit în afara teritoriului ţării în ultimele 14 zile anterior datei prezentării la unitatea spitalicească. În cursul aceleiaşi zile, minorul a fost transferat la Spitalul Suport Filantropia, iar la data de 12.04.2020 a fost confirmat pozitiv Covid19. A fost transferat la Spitalul de Boli Infecţioase Victor Babeş Craiova, împreună cu bunica sa”, au precizat anchetatorii.

Încă un membru al familiei ieșit din izolare

Procurorii craioveni mai spun că bunica copilului nu este singura care a încălcat măsura izolării. Pe 13 aprilie, mama copilului confirmat cu COVID-19 a mers la acesta, la spital. Și asta deși se afla în izolare la domiciliu, ca și ceilați membrii ai familiei.

”În cursul zile de 13.04.2020, mama minorului, numita I.R., aflată în izolare la domiciliu, s-a deplasat la Spitalul de Boli Infecţioase Victor Babeş Craiova pentru a se interesa de starea de sănătate a fiului său. A încălcat astfel măsurile impuse privind prevenirea răspândirii Covid19”, au mai precizat procurorii.

Scandal la Spitalul de Boli infecțioase

Gazeta de Sud a prezentat această situație în cursul zilei de ieri. Marți, medicii au dispus internarea a celor 12 membrii ai familiei din Romanești. Decizia medicilor i-a înfuriat pe membrii familiei, așa că, marți noaptea, au făcut scandal la Spitalul de Boli infecțioase. Au dat cu pumnii și cu picioarele în uși, au înjurat și amenințat. Asimptomatice, persoanele în cauză au susținut că nu au nimic și că nu vor să rămână la spital. În final, toți au fost internați, după care au fost testați pozitiv pentru coronavirus.

Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș“

În prezent, Direcția de Sănătate Publică (DSP) Dolj face o anchetă epidemiologică pentru a stabili cu cine au intrat în contact membrii familiei din Romanești.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS