7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateFocar Covid-19 în Romanești. 12 persoane confirmate

Focar Covid-19 în Romanești. 12 persoane confirmate

UPDATE: Surse medicale de la SJU Craiova spun că, de fapt, copilul de 5 luni a ajuns, prima dată, la Unitatea Primiri Urgențe (UPU) a spitalului județean. Acesta nu a fost transportat cu izoleta, ci femeile s-au prezentat cu acesta direct în urgență. Femeile au mințit la triajul epidemiologic, ba chiar au completat formularul cu informații false. Mai exact, au ascuns că au venit recent din străinătate. Chiar și așa, medicii și-au luat măsurile de precauție și au tratat cazul drept suspect. Copilului i-au fost recoltate probe la SJU Craiova, apoi a fost transportat la spitalul suport Filantropia, la secția de Pediatrie, până la sosirea rezultatelor. Managerul Filantropia, Liviu Radu, confirmă că, în momentul aflării rezultatelor, copilul se afla în izolare la acest spital, conform circuitului. Abia după rezultatul pozitiv a fost trimis la Spitalul de Boli Infecțioase.

Mai multe surse GdS confirmă că 12 persoane din cartierul craiovean Romanești ar fi fost testate pozitiv pentru coronavirus. Este vorba despre membrii unei familii de rromi întorși în țară din Anglia și care s-ar fi aflat în izolare.

În noaptea de luni spre marți, un copil de 5 luni s-a simțit rău, astfel că a fost transportat cu izoleta la Spitalul de Boli Infecțioase, împreună cu mama și bunica. Atât copilul, cât și femeile au fost testați pentru COVID-19, iar rezultatul a fost pozitiv. 

Direcția de Sănătate Publică (DSP) Dolj a declanșat ancheta epidemiologică, dar s-a confruntat cu lipsa de cooperare a celor două femei. Acestea au mințit inițial autoritățile, spunând că nu mai sunt alte persoane cu care ar fi intrat în contact. A fost nevoie de intervenția poliției. Cu greutate, cele două femei au recunoscut, până la urmă, că mai sunt încă 9 persoane acasă.

Marți seară, acestea au fost transportate la spital cu autospeciala ISU. Asimptomatice, persoanele în cauză au început să facă scandal, spunând că nu au nimic și că nu vor să rămână la spital. Oamenii au început să dea cu pumnii și cu picioarele în uși. Din cauza atitudinii ostile, a fost cerut sprijinul Jandarmeriei. O echipă s-a echipat în combinezoane pentru a putea interveni. În prezent, toți cei 12 membri ai familiei sunt internați în spital.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS