17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentAngajați DSP Dolj, anchetați de procurorii Parchetului Curții de Apel

Angajați DSP Dolj, anchetați de procurorii Parchetului Curții de Apel

Două dosare penale deschise de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova au fost preluate de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova. Este vorba de două dosare privind comiterea infracțiunilor de neglijență în serviciu, abuz în serviciu și zădărnicirea combaterii bolilor. În ambele dosare sunt cercetați funcționari din cadrul DSP Dolj.

Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova a anunțat, vineri, preluarea a două dosare penale. În primul, angajați ai DSP Dolj sunt acuzați că ar fi dispus scoaterea din carantină a 4 persoane. Se pare că acestea erau infectate cu COVID-19. În al doilea, funcționarii DSP Dolj sunt acuzați că nu au dispus autoizolarea domiciliu unor persoane venite din străinătate.

Pe 7 aprilie, procurorii craioveni anunțau deschiderea unui dosar pentru abuz în serviciu și zădărnicirea combaterii bolilor. În acest dosar, angajați ai DSP Dolj sunt acuzați că au trimis acasă patru persoane infectate cu COVID-19.

”Din conţinutul actului de sesizare rezultă că, în data de 28.03.2020, funcţionari din cadrul Direcţiei de Sănătate Dolj, au dispus scoaterea din carantină a numiţilor G.M., G.P., G.P.I și C.C., fără să se fi aşteptat rezultatul testelor efectuate acestora în perioada carantinării, în vederea confirmării/infirmării infecţiei cu virusul COVID -19.

Ulterior, în data de 04.04.2020, după intrarea în contact cu alte persoane de pe raza județului Dolj, pe fondul sosirii rezultatelor testelor, persoanele în cauză au fost confirmate pozitiv ca fiind infectate cu virusul COVID -19. Au fost internate la Spitalul de Boli Infecţioase din municipiul Craiova”, au susținut procurorii.

Pe data de 10 aprilie, acest dosar a fost preluat de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova.

Încă un dosar preluat de procurorii Parchetului Curții de Apel

Tot pe 7 aprilie, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova, anunțau întocmirea altui dosar. În acest dosar, funcționarii DSP Dolj sunt acuzați că nu au dispus autoizolarea la domiciliu unor persoane venite din străinătate.

”În perioada 16.03-03.04.2020, funcţionarii din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Dolj nu au procesat şi implementat datele puse la dispoziţie de Centru Judeţean de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei Dolj. Nu au luat măsuri de autoizolare la domiciliu a unui grup de persoane sosite din străinătate din regiuni afectate de virusul COVID -19. Din acest motiv, organele de poliţie au fost în imposibilitatea de a monitoriza şi respecta măsurile de autoizolare impuse”, se arată într-un comunicat emis de anchetatori.

Vineri, pe 10 aprilie, și acest dosar a fost preluat de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova.

Dosare preluate de un parchet superior

Pentru preluarea celor dosare, anchetatorii au invocat art. 325 din Codul de Procedură Penală. Potrivit legii, procurorii din cadrul parchetului ierarhic superior pot prelua, în vederea efectuării sau supravegherii urmăririi penale, cauze de competența parchetelor ierarhic inferioare. Acest lucru se poate face numai prin dispoziția motivată a conducătorului parchetului ierarhic superior.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS