21.1 C
Craiova
vineri, 5 iunie, 2020
Știri de ultima oră Eveniment Infectați cu COVID-19, trimiși acasă de DSP Dolj

Infectați cu COVID-19, trimiși acasă de DSP Dolj

Procurorii craioveni au anunțat, ieri, întocmirea a două dosare penale în care sunt vizați funcționari din cadrul DSP Dolj. Anchetatorii susțin că DSP Dolj ar fi dispus scoaterea din carantină a patru persoane, înainte de sosirea rezultatelor pentru testele de COVID-19. La câteva zile după ce au ieșit din carantină, cele patru persoane au fost confirmate ca fiind infectate cu COVID-19. În alt dosar, funcționarii DSP Dolj sunt acuzați că nu au dispus autoizolarea domiciliu unor persoane venite din străinătate. Asta deși au venit din regiuni afectate de COVID -19. În prezent, angajați ai DSP Dolj sunt cercetați în trei dosare penale.

Abuz în serviciu, neglijență în serviciu și zădărnicirea combaterii bolilor. Acestea sunt infracțiunile reținute de procurorii craioveni în cele trei dosare penale. În toate sunt vizați angajați ai Direcției de Sănătate Publică(DSP) Dolj. Pe scurt, în două dosare, aceștia sunt acuzați că au permis ieșirea din carantină a unor persoane infectate cu COVID-19. În al treilea sunt acuzați că nu au dispus izolarea la domiciliu a unor persoane venite din zone de risc.

Primul dosar a fost înregistrat de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova pe 3 aprilie.

”Din conţinutul actului de sesizare rezultă indicii temeinice că reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Dolj, prin încălcarea atribuţiilor de serviciu, au permis ieşirea din carantină a unor persoane care au însoţit-o pe numita T.E., persoană confirmată pozitiv COVID-19”, au precizat anchetatorii.

Infectați cu COVID-19, trimiși acasă de DSP Dolj

Ieri, procurorii craioveni au anunțat deschiderea altui dosar penal. În acest dosar, angajați ai DSP Dolj sunt acuzați că au trimis acasă patru persoane infectate cu COVID-19.

”Din conţinutul actului de sesizare rezultă că, în data de 28.03.2020, funcţionari din cadrul Direcţiei de Sănătate Dolj, au dispus scoaterea din carantină a numiţilor G.M., G.P., G.P.I și C.C., fără să se fi aşteptat rezultatul testelor efectuate acestora în perioada carantinării, în vederea confirmării/infirmării infecţiei cu virusul COVID -19.

Ulterior, în data de 04.04.2020, după intrarea în contact cu alte persoane de pe raza județului Dolj, pe fondul sosirii rezultatelor testelor, persoanele în cauză au fost confirmate pozitiv ca fiind infectate cu virusul COVID -19. Au fost internate la Spitalul de Boli Infecţioase din municipiul Craiova”, susțin procurorii.

Mai multe persoane venite din străinătate a scăpat de autoizolare

Tot ieri, anchetaorii au susținut că au întocmit un al treilea dosar penal. Ancheta vizează tot angajați ai DSP Dolj. De data acesta, funcționarii sunt acuzați că nu au dispus autoizolarea în cazul unor persoane venite din străinătate.

”Din conţinutul actului de sesizare rezultă că, în perioada 16.03-03.04.2020, funcţionarii din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Dolj nu au procesat şi implementat datele puse la dispoziţie de Centru Judeţean de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei Dolj. Nu au luat măsuri de autoizolare la domiciliu a unui grup de persoane sosite din străinătate din regiuni afectate de virusul COVID -19. Din acest motiv, organele de poliţie au fost în imposibilitatea de a monitoriza şi respecta măsurile de autoizolare impuse”, se arată într-un comunicat emis de anchetatori.

În acest dosar au fost reținute infracțiunile de neglijență în serviciu și zădărnicirea combaterii bolilor.

DSP Dolj a văzut comunicatele anchetatorilor

Gazeta de Sud a solicitat DSP Dolj, ieri, un punct de vedere față de acestă situație. Reprezentanții DSP Dolj au explicat că nu știu ce conțin cele trei dosare penale. În schimb, au văzut comunicatele emise de procurori.

”Nu cunoaștem conținutul acestora. Avem doar comunicatele de presă ale parchetului. Toate datele se vor comunica organelor în drept care instrumenteaza aceste anchete”, a declarat pentru GdS Ludmila Prunariu, directorul executiv al DSP Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

ȘTIRI GdS

Exclusiv / Robert Petre își dorește un nou împrumut....

Robert Petre a intrat în ultimul an de contract cu Universitatea Craiova. A tot fost „uitat“ de antrenorii de la prima echipă...

Cristina Neagu și Asma Elghaoui, printre cele mai bune...

Interul stânga român Cristina Neagu (CSM Bucureşti) şi pivotul maghiar Asma Elghaoui (SCM Vâlcea) au fost incluse în echipa ideală a Ligii...

Gustavo a semnat un nou contract cu Universitatea Craiova

Așa cum a anunțat la ultimul interviu acordat, Gustavo Vagenin continuă la Universitatea Craiova. Astăzi, clubul i-a pus un nou contrat fotbalistului...

Cinci persoane reținute pentru atacul din Craiovița Nouă

Cinci persoane reținute pentru atacul din Craiovița Nouă

Premierul s-a întâlnit cu Orban Coaliţia pentru Dezvoltarea României

Prim-ministrul Ludovic Orban a avut, vineri, la Palatul Victoria, o nouă rundă de consultări cu reprezentanţii Coaliţiei pentru Dezvoltarea României pe tema...

Fostul episcop de Huși, cercetat pentru agresiune sexuală,...

Fostului episcop al Huşilor, Cornel Onilă, va fi cercetat în libertate, după ce judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au admis,...