21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentCoronavirus/Situaţia în România, la zi

Coronavirus/Situaţia în România, la zi

Potrivit Grupului de Comunicare Strategică, până astăzi, 11 aprilie, pe teritoriul României, au fost confirmate 5.990 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID–19. Dintre persoanele confirmate pozitiv, 758 au fost declarate vindecate și externate.

Totodată, până acum, 282 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat. De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 523 de noi cazuri de îmbolnăvire.

La ATI, în acest moment, sunt internați 208 de pacienți.

De la intrarea în vigoare a Ordonanței Militare nr. 2 și până în prezent, au fost plasate în carantină instituționalizată 1.977 de persoane care nu au respectat perioada de autoizolare. De asemenea, 92 de persoane aflate în carantină au părăsit locația în care au fost plasate, pentru acestea  fiind dispusă măsura carantinării pentru o nouă perioadă de 14 zile.

În acest moment, pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 24.984 de persoane. Alte 74.233 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 59.272 de teste.

Situația românilor din alte state

În ceea ce privește situația cetățenilor români aflați în alte state, potrivit informațiilor obținute de misiunile diplomatice și oficiile consulare ale României în străinătate, 694 de cetățeni români sunt în continuare confirmați ca fiind infectați cu COVID-19. Astfel, au fost înregistrate 420 de cazuri în Italia, 196 în Spania, 20 în Franța, 9 în Germania și 37 în Marea Britanie. Câte două cazuri sunt în Namibia, SUA, Austria și Belgia și câte unul în Argentina, Irlanda, Luxemburg și Suedia.

De la începutul epidemiei de COVID-19 (coronavirus) și până la acest moment, 43 de cetățeni români aflați în străinătate au decedat.

Cetățenii români confirmați cu noul coronavirus în Tunisia și Indonezia au fost declarați vindecați.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS