21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentGoogle publică rapoarte detaliate privind deplasarea persoanelor

Google publică rapoarte detaliate privind deplasarea persoanelor

Google a publicat, astăzi, o primă versiune a rapoartelor privind mobilitatea populației în contextul pandemiei COVID-19. Aceste rapoarte oferă date privind schimbările în mobilitatea populației ca urmare a muncii de acasă, izolării la domiciliu și altor politici pentru combaterea pandemiei. Rapoartele afișează procentual creșterea sau descreșterea numărului de vizite pentru un anumit loc. Perioada de monitorizare este cuprinsă între 16 februarie și 29 martie.

Pentru România există o scădere de 81% pentru restaurante și cafenele și 72% la transportul public. 

În parcuri numărul de vizite a scăzut cu 60% în România, în magazinele alimentare și farmacii cu 53%, iar către locurile de muncă traficul a scăzut cu 39%. Spre casă numărul de vizite a crescut cu 15%. Datele pentru România sunt și pentru fiecare județ.

Datele diferă mult și de la județ la județ: sunt locuri unde numărul de vizite în restaurante și magazine a scăzut cu mai puțin de 60%, dar și altele unde scăderea a fost mai mare de 85%.

În județul Dolj, deplasările la restaurante au scăzut cu 78%. În ceea ce privește farmaciile și parcurile, numărul de vizite a scăzut cu 53, respectiv 58%. Transportul public a scăzut cu 67%. Dacă numărul de vizite către locul de muncă a scăzut cu 32%, cel către case a crescut cu 14%.

Rapoarte fără date personale

Potrivit Hotnews, aceste rapoarte utilizează date agregate și anonime pentru a reliefa tendințele de mișcare, în timp și geografic, pe diferite categorii de locuri și activități. Acestea vor arăta tendințele pe durata a mai multor săptămâni.

Rapoartele vor afișa procentual creșterea sau descreșterea numărului de vizite pentru un anumit loc, fără să arate numărul absolut de vizite. Pentru a proteja confidențialitatea, nu vor fi disponibile în niciun moment informații personale de identificare, precum locația unui individ sau mișcările sale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS