25.6 C
Craiova
sâmbătă, 6 iunie, 2020
Știri de ultima oră Eveniment Poliția caută medicii care fug de COVID-19

Poliția caută medicii care fug de COVID-19

Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova face verificări privind medicii care aleg să demisioneze în perioada pandemiei de COVID-19. Potrivit anchetatorilor, până în acest moment, în județul Dolj nu a fost înregistrat nici un caz de demisie.

Un documente emis de DSP Dolj a fost făcut public ieri, de stiripesurse.ro. În documetul adresat unităților medicale, DSP Dolj a solicitat o situație cu medicii care și-au depus demisia.

„Având în vedere solicitarea Inspectoratului de Poliţie Dolj – Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice transmisă cu adresa nr. 160508/01.04.2020, vă rugăm să ne comunicaţi datele de identificare ale personalului medical (medici, medici rezidenţi) şi personalului sanitar mediu care în perioada 01.03.2020 – 01.04.2020 şi-a depus demisia din activitate”, se arată în document.

Verificări în județul Dolj

Reprezentanții IPJ Dolj au explicat că, într-adevăr, se fac astfel de verificări sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova.

La rândul lor, procurorii craioveni au precizat pentru GdS că a fost dispusă o astfel de verificare la nivelul unităților medicale din județul Dolj. Nu este un dosar penal în lucru, ci se fac numai verificări. Până în acest moment, în Dolj, nu a fost înregistrată nici o demisie în rândul medicilor.

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Horațiu Moldovan e susținut, pe 31 martie, că Ministerul Sănătății lucrează la mai multe variante prin care s-ar asigura continuitatea serviciului medical în acestă perioadă. „S-au propus diverse variante, una dintre ele, administrativă, ar fi să solicităm un preaviz de 90 de zile la demisie pentru a fi acoperită persioada de vârf epidemic”, a declarat Moldovan pentru Digi24.  

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Ministrul Sănătății crede că un al doilea val Covid...

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a apreciat, sâmbătă,...

ȘTIRI GdS

Ministrul Sănătății crede că un al doilea val Covid...

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a apreciat, sâmbătă, că un eventual al doilea val epidemiei de coronavirus nu va avea aceeaşi intensitate ca...

Ireal. Câți americani au făcut gargară cu clor pentru...

Peste o treime dintre americani au folosit în mod necorespunzător soluții de curățare și dezinfectare pentru a încerca să prevină infectarea cu...
00:01:26

VIDEO | Turiști nemți amendați după ce au înotat...

Doi turiști din Germania care au înotat în Canal Grande din Veneția au fost amendați și dați afară din oraș, transmite CNN.

Weekend la mare: S-au scumpit șezlongurile

Plajele din Vama Veche s-au deschis în acest sfârșit de săptămână. Prețurile au crescut față de anul trecut, spun patronii de pe...

Amical 2, live / Universitatea Craiova – FC Viitorul,...

min. 81, 2-1: Cristi Bărbuț a deranjat „păianjenul“ din stânga al porții, cu un șut plasata de pe partea dreaptă.

Olt. O mamă și-a omorât fetița de numai două...

O crimă înfiorătoare a îngrozit o localitate din Olt. O tânără mamă și-a ucis fiica de 2 luni, exasperată, le-a spus aceasta...