19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentPoliția caută medicii care fug de COVID-19

Poliția caută medicii care fug de COVID-19

Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova face verificări privind medicii care aleg să demisioneze în perioada pandemiei de COVID-19. Potrivit anchetatorilor, până în acest moment, în județul Dolj nu a fost înregistrat nici un caz de demisie.

Un documente emis de DSP Dolj a fost făcut public ieri, de stiripesurse.ro. În documetul adresat unităților medicale, DSP Dolj a solicitat o situație cu medicii care și-au depus demisia.

„Având în vedere solicitarea Inspectoratului de Poliţie Dolj – Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice transmisă cu adresa nr. 160508/01.04.2020, vă rugăm să ne comunicaţi datele de identificare ale personalului medical (medici, medici rezidenţi) şi personalului sanitar mediu care în perioada 01.03.2020 – 01.04.2020 şi-a depus demisia din activitate”, se arată în document.

Verificări în județul Dolj

Reprezentanții IPJ Dolj au explicat că, într-adevăr, se fac astfel de verificări sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova.

La rândul lor, procurorii craioveni au precizat pentru GdS că a fost dispusă o astfel de verificare la nivelul unităților medicale din județul Dolj. Nu este un dosar penal în lucru, ci se fac numai verificări. Până în acest moment, în Dolj, nu a fost înregistrată nici o demisie în rândul medicilor.

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Horațiu Moldovan e susținut, pe 31 martie, că Ministerul Sănătății lucrează la mai multe variante prin care s-ar asigura continuitatea serviciului medical în acestă perioadă. „S-au propus diverse variante, una dintre ele, administrativă, ar fi să solicităm un preaviz de 90 de zile la demisie pentru a fi acoperită persioada de vârf epidemic”, a declarat Moldovan pentru Digi24.  

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS