13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentPatru polițiști de la Serviciul Rutier Olt, prinși în flagrant luând mită

Patru polițiști de la Serviciul Rutier Olt, prinși în flagrant luând mită

Ofițerii Direcției Generale Anticorupție, coordonați de un procuror de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, au suprins în flagrant, marți, 10 martie 2020, patru agenți de poliție din cadrul Serviciului Rutier Olt.

Informațiile despre practicile ilegale ale polițiștilor au ajuns la urechile colegilor lor de la DGA în primăvara anului trecut, iar în aprilie 2019 a fost întocmit dosarul penal de cercetare. Marți, 10 martie 2020, patru dintre agenții de la Rutieră au fost prinși în timp ce primeau 400 de lei de la un șofer. Nu ar fi, însă, singurii polițiști din cadrul serviciului care percepeau sume de bani șoferilor dispuși să plătească pentru a nu fi sancționați.

Ce spune DGA

„Patru polițiști au fost conduși la sediul unității de parchet în vederea continuării cercetărilor sub aspectul săvârșirii infracțiunii de luare de mită. În fapt, în luna aprilie 2019, ofițerii DGA – Serviciul Județean Anticorupție Olt s-au sesizat din oficiu cu privire la suspiciuni de corupție la adresa unor polițiști din cadrul IPJ Olt – Serviciul Rutier, respectiv primirea unor sume de bani de la participanții la trafic care nu respectau legislația rutieră, în scopul neluării măsurilor legale corespunzătoare.
Sesizarea a fost înaintată Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, fiind înregistrat dosar penal în care au fost efectuate cercetări în urma cărora, astăzi (marți, 10 martie – n.r.), a fost efectuată acțiunea de prindere în flagrant“, a transmis DGA prin intermediul unui comunicat de presă.

Şpaga, o obişnuinţă

Din ancheta ofițerilor DGA a rezultat că practica încasării mitei era destul de frecventă și că nu doar cei patru surprinși în flagrant ar fi avut astfel de obiceiuri, anchetatorii culegând în continuare informații de la șoferii care fie au plătit, fie au fost solicitați să o facă. De asemenea, agenții nu aveau un tarif fix, au mai stabilit anchetatorii, sumele percepute fiind în funcție de disponibilitatea șoferului, de abaterea comisă etc.

Cei patru sunt audiați, urmând să se hotărască măsura care se impune. Reprezentanții IPJ Olt au transmis că dezaprobă comportamentul polițiștilor. „Inspectoratul de Poliție Județean Olt se delimitează de astfel de comportamente si manifestă toleranța „0” față de lipsa de integritate a polițiștilor“, a transmis purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, Alexandra Dicu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS