16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentFranţa: 22 de răniţi după ce un TGV a deraiat

Franţa: 22 de răniţi după ce un TGV a deraiat

Un TGV (tren de mare viteză) a deraiat în Franţa, la 30 de kilometri de Strasbourg, în localitatea Ingelheim. 22 de persoane au fost rănite, potrivit „France 24”.
Accidentul s-a produs în timp ce trenul rula cu 270 de km/h. Trenul transporta 348 de pasageri şi a ieşit de pe linia feroviară între Ingenheim şi Saessolsheim, în Bas-Rhin.
Din primele informaţii, trenul a deraiat din cauza prăbuşirii unui terasament. 22 de persoane au fost rănite în urma accidentului. Printre răniţi se numără şi mecanicul trenului, care se află în stare gravă şi a fost evacuat cu ajutorul unui elicopter. Iar şeful de bord a suferit un traumatism dorsal şi a fost de asemenea transportat la spital.

Accidentul s-a produs în timp ce trenul rula cu 270 de km/h


Locomotiva trenului este cea care a ieşit de pe şine împreună cu primele patru vagoane, a precizat purtătorul de cuvânt al SNCF – compania franceză de transport feroviar. El a explicat că «pentru a asigura securitatea călătorilor, conductorul a reuşit să acţioneze dispozitivul de frânare de urgenţă ». Accidentul s-a produs în timp ce trenul rula cu 270 de km/h.

100 de pompieri şi 47 de ambulanţe au intervenit la faţa locului. Primarul din Ingenheim a pus la dispoziţie o sală de festivităţi unde au fost primiţi pasagerii.
La bordul trenului se aflau aproximativ 300 de persoane.

Potrivit unui comunicat al Ministerului de Externe de la Bucureşti, niciun român nu se află pe lista persoanelor rănite în accident.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS