11.4 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentSUA: 24 de morți şi numeroase case distruse în urma unei tornade

SUA: 24 de morți şi numeroase case distruse în urma unei tornade

Furtuni severe și cel puțin o tornadă au lovit ieri centrul statului Tennessee. 24 de persoane au murit şi sute de clădiri au fost distruse, potrivit CNN. „Este o zi tragică în statul nostru”, a spus guvernatorul Bill Lee.
Sondajele inițiale au indicat daune de tornadă EF-3 în estul Nashville, cartierul Donelson din Nashville și în Mt. Juliet, un oraș situat la aproximativ 20 de mile est de Nashville, a precizat Serviciul Național de Meteorologie.
Locuitorii au fost luaţi prin surprindere pentru că alerta a fost dată doar cu câteva minute înainte ca vijelia să măture totul în cale.
Meteorologul unui post de televiziune din Nashville a văzut tornada și imediat și-a alertat colegii aflați afară.

Furtuna a distrus sute de case

După doar câteva secunde, haosul s-a instalat, iar vântul turbat a distrus totul în cale. Scenele s-au derulat noaptea, când mulți dormeau. Așa că, treziți de coșmarul dezlănțuit, au avut puțin timp la dispoziție pentru a se adăposti.
Cei care au ajuns în adăposturile aflate în subsolul locuințelor s-au văzut blocați înăuntru de bucățile de acoperiș și de copaci. Și au avut nevoie de ajutor.

Iar peisajul lăsat în urmă este dezolant. De pildă, mașini aruncate unele peste altele într-o parcare, de parcă ar fi niște jucării.

Piscina unui hotel a fost transformată în groapă de gunoi
Piscina unui hotel a fost transformată în groapă de gunoi

În piscina au ajuns resturile smulse de vânt de pe construcțiile din apropiere. Școlile și instituțiile publice rămân închise până când clădirile vor fi refăcute sau declarate sigure.
Pentru o mai bună desfășurare a intervențiilor, polițiștii i-au îndemnat pe localnici să rămână pe cât posibil în locuințe. Aeroportul aflat la aproximativ 12 kilometri de centrul Nashville a suferit avarii semnificative din cauza vremii extreme, iar mai multe hangare au fost distruse.

Și procesul electoral a fost amânat cu o oră din cauza tornadei, Tennessee fiind unul dintre cele 14 state americane ale căror locuitori votau marți pentru alegerea candidatului democrat care îl va înfrunta pe preşedintele Donald Trump la alegerile prezidențiale.

Cu o populaţie de 691.000 de locuitori, Nashville este unul dintre oraşele cu cea mai rapidă creştere economică din Statele Unite şi capitala neoficială a muzicii country.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS