21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentFemeie şantajată cu imagini compromiţătoare

Femeie şantajată cu imagini compromiţătoare

Poliţiştii din Drobeta Turnu Severin au dispus, duminică, reţinerea unui tânăr de 24 de ani, din comuna Hinova. Tânărul este acuzat de comiterea infracţiunii de şantaj asupra unei femei de 30 de ani. Potrivit oamenilor legii, femeia era ameninţată cu publicarea pe reţelele de socializare a unor imagini compromiţătoare. În total, suspectul a obţinut prin şantaj suma de 1.800 de euro.


„Poliția Drobeta Turnu Severin a fost sesizată cu privire la faptul că o femeie de 30 de ani din localitatea Gârla Mare este victima unui șantaj. În urma verificărilor efectuate sub coordonarea procurorului de caz, polițiștii au prins în flagrant, într-un local public de pe raza municipiului Drobeta Turnu Severin, un tânăr de 24 de ani din localitatea Hinova, în timp ce primea 200 de euro de la o rudă a victimei. Banii erau daţi în schimbul unor imagini compromițătoare pe care acesta le deținea pe telefonul mobil. Din probatoriul administrat s-a stabilit că, începând cu anul 2019 și până în prezent, bărbatul i-a solicitat femeii diferite sume de bani pentru a nu publica pozele pe reţelele de socializare. În total, suspectul a obţinut 1.800 de euro de la aceasta“, au precizat reprezentanţii IPJ Mehedinţi.

Reţinut pentru şantaj

Duminică, după acţiunea de prindere în flagrant, suspectul a fost reţinut pentru 24 de ore. Oamenii legii au mai precizat că tânărul va fi dus la Parchetul de pe lângă Judecătoria Drobeta Turnu Severin. Procurorii urmează să dispună sau nu o măsură preventivă faţă de acesta.
Potrivit Codului Penal, ameninţarea cu darea în vileag a unei fapte reale sau imaginare, compromiţătoare pentru persoana ameninţată, se pedepsește cu închisoarea de la unu la cinci ani.
Dacă fapta a fost comisă în scopul dobândirii în mod injust al unui folos patrimonial, pedeapsa este închisoarea de la doi la şapte ani.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS