5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDoi doljeni au fost arestați preventiv, pentru contrabandă cu țigări

Doi doljeni au fost arestați preventiv, pentru contrabandă cu țigări

Doi doljeni au fost arestați preventiv, fiind acuzați de contrabandă cu țigări, informează Inspectoratul de Poliție al Județului (IPJ) Dolj.

Potrivit IPJ Dolj, în ziua de 14 februarie, polițiști din cadrul Secției 7 Poliție Rurală Plenița au efectuat o percheziție domiciliară la locuința unei persoane bănuite de săvârșirea infracțiunii de contrabandă cu țigări.

Astfel, într-o autoutilitară din curtea imobilului respectiv au fost găsite 28.960 de pachete de țigări fără timbru sau marcaj fiscal.

Cercetările au fost preluate de către lucrători din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice.

Din verificări s-a stabilit faptul că autoutilitara în care au fost găsite țigările avea aplicate peste numerele de înmatriculare valabile plăcuțe cu un alt număr de înmatriculare.

Țigările de contrabandă descoperite de polițiștii doljeni
Țigările de contrabandă descoperite de polițiștii doljeni

Doljeni arestați preventiv, pentru contrabandă cu țigări. Au fugit de poliție, dar au fost prinși

În urma activităților specifice desfășurate, polițiștii au identificat doi bărbați. Unul în vârstă de 42 de ani, din Carula, cel de-al doilea de 40 de ani, din Unirea. Cei doi au încercat să își asigure scăparea prin fugă, aceștia fiind prinși de polițiști și conduși la sediul secției.

În urma probatoriului administrat la data de 14 februarie, cei doi bărbați au fost reținuți pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță. Ei sunt bănuiți de săvârșirea infracțiunii de contrabandă cu țigări.

Ieri, 15 februarie, cei doi bărbați au fost prezentanți instanței de judecată. Aceasta a dispus măsura arestării preventive pentru 30 de zile față de ambele persoane. Întreaga cantitate de țigarete, autoutilitara și un alt autoturism utilizat de bărbatul de 40 de ani au fost indisponibilizate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS