21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentTrei morţi şi 179 răniţi după ce un avion s-a rupt la aterizare

Trei morţi şi 179 răniţi după ce un avion s-a rupt la aterizare

-

Trei persoane au murit și 179 au fost rănite după ce un avion Pegasus Airlines care zbura spre aeroportul Sabiha Gökçen din Istanbul a derapat la capătul unei piste umede și s-a rupt în trei bucăți.

Un avion de pasageri Pegasus Airlines s-a rupt aseară în trei bucăți, rănind zeci de persoane, iar videoclipurile difuzate de presa de știri din Turcia au arătat cum zeci de călători ies panicați din aeronavă, prin găurile din fuzelaj.
Fahrettin Koca, ministrul sănătății, a declarat reporterilor că trei persoane au murit la spital după accidentul de miercuri seară, dar că niciunul dintre ceilalți răniți nu era în stare critică.
Koca a spus că în avion se aflau 183 de pasageri și membrii ai echipajului care soseau din provincia turcească vestică İzmir.

Guvernatorul Istanbulului, Ali Yerlikaya, a declarat că răniții sunt tratați la 18 spitale din zonă, potrivit The Guardian.

Care ar putea fi cauza accidentului?

Viteza prea mare la aterizare și condițiile meteo foarte dure, cu ploaie și vânt puternic, sunt luate în calcul de anchetatorii care înceracă să afle cauzele acestui accident aviatic.

Boeingul 737 – cu 183 de oameni la bord – a aterizat în condiții meteo foarte grele, cu ploaie și vânt puternic din spate.

Aeronava – care efectua o cursă low-cost – venea de la Izmir și avea la bord 175 de pasageri adulți, doi copii și șase membri ai echipajului. Aeronava a luat foc la contactul cu solul, a alunecat pe pista umedă, a înaintat câteva zeci de metri și s-a oprit pe câmp.

Condiţiile meteo nefavorabile

De pe șoseaua din apropierea aeroportului Sabiha Gokcen, al doilea ca mărime din Istanbul, oamenii au privit șocați întreaga scenă. Incendiul izbucnit la aterizare a fost stins rapid, iar echipele de salvare au început să-i evacuze pe cei rămași blocați înăuntru.

Totul a durat câteva ore, sub supravegherea militarilor înarmați, care asigurau un perimetru de securitate în jurul epavei.

Potrivit autoritătilor, accidentul aviatic s-a produs pe fondul condițiilor meteo nefavorabile. Aeroportul a fost temporar închis și toate zborurile au fost redirecționate spre un alt aeroport din Istanbul.

Anchetatorii nu au reușit momentan să îi audieze pe piloți, unul turc și unul sud-coreean, deoarece sunt grav răniți.

Acum câteva săptămâni, o altă aeronavă care aparține aceleiași companii aeriene a aterizat forțat, tot pe o pistă a aeroportului Sabiha Gokcen, dar atunci nu s-au înregistrat victime.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

00:00:16

(VIDEO) Continuă căutarea persoanei căzute în râul Olt

Căutarea persoanei căzută în râul Olt, în zona barajului...

ȘTIRI GdS