17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentMexic: Atac armat într-un magazin de jocuri video. Bilanţul 9 morţi, inclusiv 3 copii

Mexic: Atac armat într-un magazin de jocuri video. Bilanţul 9 morţi, inclusiv 3 copii

Cel puţin nouă persoane şi-au pierdut viaţa în Uruapan (statul Michoacán), Mexic, în urma unui schimb de focuri. Incidentul a avut loc într-un magazin de jocuri video, când patru bărbaţi au intrat înarmat şi a deschis focul. Potrivit poliţiei mexicane, printre cei morţi se află cel puţin trei minori, cu vârsta cuprinsă între 12, 13 și 14 ani.
Autorităţile au deschis o anchetă pentru a determina cauzele acestui adevărat masacru.

Pistolarii au deschis focul pe o arcada de distracție din Uruapan (statul Michoacán) luni, 3 februarie, ucigând cel puțin nouă persoane. Armașorii, care sunt suspectați că fac parte din cartelul Jalisco New Generation, au atacat arcada aproximativ 15:00 (ora locală) luni. Investigațiile privind atacul sunt în curs de marți, 4 februarie.

În zilele următoare se așteaptă o prezență sporită a securității în apropierea incidentului. Atacuri similare sunt posibile în statul Michoacán pe termen scurt.
Sfat

Persoanelor prezente în statul Michoacán li se recomandă să monitorizeze evoluția situației și să respecte instrucțiunile emise de autoritățile locale și de guvernele lor de origine.

Datorită nivelurilor extreme de violență legate de prezența diferitelor grupări armate, unele guverne occidentale sfătuiesc să evitecălătorească în diferite părți ale țării, în special în statele Guerrero, Michoacán, Colima, Sinaloa și Tamaulipas, precum și la granița de nord-est cu SUA.
Procurorii din statul Michoacan au declarat că atacul a făcut şi doi răniţi.
Aparent atacatorii căutau ținte specifice, dar apoi au deschis foc asupra tuturor clienților. Două dintre victime aveau 17 și 18 ani.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS