16.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentEmanuel Ungureanu: sânge contaminat aruncat în chiuvete şi WC, în spitale din România

Emanuel Ungureanu: sânge contaminat aruncat în chiuvete şi WC, în spitale din România

Deputatul USR Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisiei de Sănătate din Camera Deputaților acuză spitalele din București că „aruncă zilnic mii de litri de sânge contaminat și alte deșeuri infecțioase în sistemul de canalizare”, ceea ce înseamnă o „bombă biologică” .

Deputatul publică fotografii de la Spitalul Universitar Bucureşti şi susţine că pericolul este uriaş pentru sănătatea publică.

”Mii de litri de sânge contaminat şi alte deşeuri infecţioase de la sute de unităţi sanitare din România sunt aruncate ZILNIC în sistemul de canalizare!!! În imaginile pe care le vedeţi aici, sângele din sălile de operaţie, contaminat cu diferite bacterii periculoase din Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti dar şi alte fluide biologice contaminate sunt evacuate în sistemul de canalizare prin intermediul chiuvetelor sau chiar ale WC-urilor, fără să se respecte procesul de decontaminare! Pericolul pentru sănătatea publică este unul uriaş!”, arată, marţi, Emanuel Ungureanu, într-o postare pe Facebook intitulată ”Bombă ecologică”.

Acesta a adresat un apel către direcţiile de sănătate publică să demareze un control împreună cu Ministerul Sănătăţii şi al Mediului ”pentru a avea urgent o analiză a dimensiunilor acestui dezastru cu implicaţii catastrofale pentru sănătatea publică”.

”Din informaţiile pe care le deţin, cu excepţia Spitalului Foişor din Bucureşti, TOATE celelalte unităţi sanitare din capitala României nu respectă normele legale stabilite prin OMS 1226/2012 care stabilesc clar cum ar trebui să fie evacuate deşeurile infecţioase cu un potenţial toxic uriaş. Vă reamintesc imaginile filmate de mine la Spitalul Judeţean de Urgenţă Cluj acolo unde în zona de colectare a deşeurilor menajere din spital am găsit pansamente îmbibate cu sânge contaminat, mănuşi folosite la manevre chirurgicale, perfuzoare şi alte materiale contaminate biologic. DSP Cluj a acoperit aceste nereguli monstruoase într-o evidentă complicitate cu conducerea Spitalului Judeţean Cluj”, a mai scris deputatul.

Emanuel Ungureanu a filmat la Spitalul Județean de Urgență din Cluj şi în curtea Spitalului Județean din Craiova, unde a găsit deşeuri

Emanuel Ungureanu amintește că a filmat, în toamna anului trecut, la Spitalul Județean de Urgență din Cluj, unde „în zona de colectare a deșeurilor menajere din spital am găsit pansamente îmbibate cu sânge contaminat, mănuși folosite la manevre chirurgicale, perfuzoare și alte materiale contaminate biologic”.

Ulterior, spune deputatul USR, „DSP Cluj a acoperit aceste nereguli monstruoase într-o evidentă complicitate cu conducerea Spitalului Județean Cluj”.

Și în curtea Spitalului Județean din Craiova, Emanuel Ungureanu a filmat, în anul 2017, „inclusiv câinii vagabonzi care urinează pe wc-urile contaminate abandonate în curtea spitalului”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS