6.4 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentSpania: În prezența copiilor, un român şi-a înjunghiat mortal soţia

Spania: În prezența copiilor, un român şi-a înjunghiat mortal soţia

Daniel M., originar din România, de 50 de ani, a anunţat în această dimineaţă că şi-a ucis soţia. În casă se aflau cei doi copii ai săi de 14 și 11 ani. Liliana M., de 43 de ani, a fost ucisă cu două lovituri de cuţit în inimă în locuinţa familiei din Almoradiel (Toledo). Agresorul a fost reținut, relatează El Mundo.

Prin 112, presupusul ucigaș însuși a sunat centrul de urgență pentru a raporta că și-a ucis soția ”, a explicat delegatul Guvernului din Castilia-La Mancha, Francisco Tierraseca.
Liliana nu depusese anterior nicio plângere pentru violență – relatează Luis F. Durán – iar în Puebla de Almoradiel, unde locuiau din 2006, sunt descriși ca un cuplu integrat care nu a avut conflicte cunoscute. „Erau o familie normală și muncitoare, care nu a dat niciodată o problemă”, spune un vecin.

Vecinii sunt şocaţi

„Ieri după-amiază am văzut-o îşi ducea fiul la fotbal, ca întotdeauna”, explică o vecină, care are un fiu de aceeași vârstă, 11 ani cu cel al victimei. „Vă daţi seama că mai târziu el şi sora lui au fost martori la tragedie” , a spus aceasta.
Bărbatul lucra la o companie care produce vinuri, iar femeia era angajată în domeniul curățeniei și mai lucra și la diferite ferme din zonă.

Locuitorii din Almoradiel deplâng moartea Lilianei
Locuitorii din Almoradiel deplâng moartea Lilianei

Acest lucru a fost dezvăluit de ministrul Egalității și de purtătorul de cuvânt al Guvernului Castilia-La Mancha, Blanca Fernández, în contul său de Twitter.

„Când se va opri acest lucru?”, A întrebat Fernandez, care a exprimat „condamnarea fermă și răsunătoare” a guvernului regional și a indicat că „asta este ceea ce vrem să evităm, de aceea educația este importantă”.
Potrivit unor surse ale Delegației Guvernului din Castilia-La Mancha, alături de Liliana mai există alte patru femei care au fost ucise de partenerii lor sau foștii lor parteneri de la începutul anului. Din 2003 şi până acum Liliana este victima numărul 1.037.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS