13.7 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentAvion ucrainean, prăbuşit în Teheran după decolare. 180 de persoane au murit

Avion ucrainean, prăbuşit în Teheran după decolare. 180 de persoane au murit

-

Un avion Boeing 737-800 cu 180 de pasageri și membrii echipajului s-a prăbușit imediat după decolarea de pe aeroportul internațional Imam Khomeini din Teheran, la ora locală 6.12.

Nu există supravieţuitori, potrivit televiziunii din Iran, citând oficialii aeroportului. Aeronava aparţinea companiei Ukrainian International Airlines.
Locul prăbuşirii se află între orașele Parand și Shahriar, potrivit șefului serviciilor medicale de urgență din Iran, potrivit CNN.

Echipele de salvare caută cutia neagră


Datele radarului de zbor sugerează că avionul s-a prăbușit la două minute după decolare, potrivit serviciului de urmărire a zborurilor FlightRadar24. Avionul a fost în funcțiune de trei ani și jumătate și a fost depistat ultima dată pe radar la 2.490,54 de metri.

Informațiile preliminare indică faptul că aeronava se îndrepta spre Kiev. Accidentul a fost cauzat de o defecțiune tehnică, relatează Reuters.

Ucraina confirmă numărul victimelor

Președintele Ucrainei, Volodymyr Zelensky, a confirmat că toți pasagerii și echipajul de la bordul avionului Boeing 737 au fost murit.
„Conform informațiilor preliminare, toți pasagerii și membrii echipajului au murit. Ambasada noastră lucrează pentru a clarifica circumstanțele tragediei și lista pasagerilor decedați. Condoleanțele mele sincere față de familii și persoanele dragi ale tuturor pasagerilor și membrilor echipajului,” a scris preşedintele pe Facebook.

Se pare că avionul s-a prăbuşit în urma unei defecţiunii

Nu este clar dacă există vreo legătură între acest incident aviatic și confruntarea SUA-Iran. Aeronava s-a prăbușit în apropierea Teheranului la doar câteva ore după ce Iranul a lansat mai multe rachete balistice spre baze militare din Irak, vizând forțele americane.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Ciobanul căzut în apa unui baraj din Hunedoara a...

Ciobanul, de 41 de ani, care a căzut accidental,...

ȘTIRI GdS