8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentColiziune pe o autostradă din Peru. 16 morţi, inclusiv doi germani

Coliziune pe o autostradă din Peru. 16 morţi, inclusiv doi germani

Cel puțin 16 persoane, inclusiv doi germani, au murit luni într-un accident în sudul Peru, după ce un autobuz s-a ciocnit cu alte vehicule și a răsturnat, a spus poliția locală.
Accidentul s-a soldat cu alți 42 de răniți, printre care doi brazilieni și doi americani, a declarat pentru www.dw.com colonelul Carlos López, un purtător de cuvânt al poliției naționale.

Cruz del Sur, operatorul de transport proprietar al autobuzului, a declarat într-un comunicat că accidentul a avut loc luni dimineață devreme, când autobuzul aflat într-o curbă a lovit mai multe microbuze care se aflau la marginea drumului.
Persoanele rănite au fost transferate în mai multe spitale din zonă, a adăugat acesta.
Autobuzul se îndrepta de la Lima spre orașul Arequipa, situat în a doua cea mai importantă regiune a țării.

Autobuzul aparţinea Cruz del Sur

Agenția de supraveghere a transportului din Peru (Sutran) a declarat că autobuzul circula cu 106 km/h (66 mile/oră ) într-o zonă în care viteza maximă permisă ar fi trebuit să fie de 90 km/h.

Un purtător de cuvânt al Cruz del Sur a recunoscut că autobuzul circula cu viteza respectivă și că compania va cerceta cauzele accidentului.
Accidentele rutiere sunt relativ frecvente în Peru, unde multe vehicule circulă în condiții proaste pe drumuri precare și sunt deservite de șoferi fără o pregătire corespunzătoare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS