10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentÎncă 30 de zile de arest pentru executorul Drăgoi

Încă 30 de zile de arest pentru executorul Drăgoi

Curtea de Apel Craiova a dispus, vineri, prelungirea mandatului de arestare emis pe numele executorului judecătoresc Mihai Drăgoi. Acesta este cercetat de procurorii craioveni pentru comiterea a 29 de infracţiuni, cele mai multe de înşelăciune.

Executorul Mihai Drăgoi a fost arestat în lipsă în martie 2019, la cererea procurorilor Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova. Anchetatorii au susţinut că, în calitate de executor judecătoresc, inculpatul a comis mai multe infracţiuni. În total, ar fi fost fost prejudiciate 32 de persoane.
Infracţiunile ar fi fost comise de inculpat în perioada 2015-2018.

„În calitate de executor judecătoresc a întocmit, în cadrul unor dosare de executare, acte nelegale de executare. A atestat că anumite persoane fizice au depus sume de bani, cu titlu de avans, pentru cumpărarea unor imobile aflate în procedura de executare. Unul şi acelaşi imobil, ce făcea obiectul executării silite, a fost înstrăinat mai multor persoane vătămate, fără însă a distribui preţul creditorilor din dosarele de executare”, au explicat anchetatorii.

Imobile promise mai multor persoane

Procurorii craioveni au mai explicat că acelaşi Mihai Drăgoi a comis mai multe infracţiuni şi în calitatea de persoană fizică.

„În calitate de persoană fizică, dar folosindu-se de calitatea sa de executor judecătoresc şi fost procuror, a încheiat cu diverse persoane fizice promisiuni notariale de vânzare – cumpărare. Promitea să vândă imobile situate în Craiova, asupra cărora urma să dobândească dreptul de proprietate în baza unor alte promisiuni de vânzare – cumpărare încheiate de el cu proprietarul SC S.T. SRL, cu menţiunea că unul şi acelaşi imobil a fost promis de inculpatul D.M. mai multor persoane, încasând totodată şi preţul acestuia de la fiecare dintre aceste persoane”, au mai precizat procurorii.

De asemenea, inculpatul ar fi încasat diferite sume de bani cu titlul de avans pentru achiziţia unor imobile. Este vorba de imobile aflate în procedură de executare. Prejudicul total a fost calculat de anchetatori la suma totală de 8.293.171 de lei.

Încă 30 de zile de arest pentru executorul Drăgoi

După emiterea mandatului de arestare, Drăgoi a fost dat în urmărire la nivel naţional şi internaţional. A fost prins în decembrie, la Iaşi. Ulterior, pe 13 decembrie, Curtea de Apel Craiova a confirmat mandatul emis în martie. De asemenea, instanţa a dispus arestarea preventivă a inculpatului pentru 30 de zile.

La sfârşitul anului trecut, anchetatorii au solicitat prelungirea mandatului de arestare. Instanţa s-a pronunţat vineri, pe 3 ianuarie.

„Admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova. Prelungeşte durata măsurii arestării preventive, dispusă faţă de inculpatul Dragoi Mihai, prin încheierea nr. 2/21.03.2019 a Curţii de Apel Craiova, confirmata prin incheierea nr 10 din 13.12.2019 a Curţii de Apel Craiova, pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 11.01.2020 şi până la data de 9.02.2020, inclusiv”, se arată în hotărârea instanţei.

Inculpatul poate formula contestaţie la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS