16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljArest preventiv pentru executorul Drăgoi

Arest preventiv pentru executorul Drăgoi

Judecătorii de la Curtea de Apel Craiova au confirmat, vineri, arestarea preventivă a executorului judecătoresc Mihai Drăgoi. Acesta din urmă era urmărit la nivel naţional şi internaţional din primăvară. Inculpatul este cercetat de procurorii craioveni pentru comiterea a 29 de infracţiuni, cele mai multe de înşelăciune.

Arestat în lipsă la sfârşitul lunii martie, executorul judecătoresc Mihai Drăgoi a ajuns în arestul IPJ Dolj. Bărbatul a fost prins săptămâna trecută, la Iaşi.
Executorul Drăgoi a fost arestat în lipsă la cererea procurorilor Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova. Anchetatorii susţin că, în calitate de executor judecătoresc, inculpatul a comis o serie de infracţiuni. În total, ar fi fost fost prejudiciate 32 de persoane.
Cele mai multe infracţiuni ar fi fost comise de inculpat în legătură cu imobile aflate în procedură de executare.

„În calitate de executor judecătoresc a întocmit, în cadrul unor dosare de executare, acte nelegale de executare. A atestat că anumite persoane fizice au depus sume de bani, cu titlu de avans, pentru cumpărarea unor imobile aflate în procedura de executare. Unul şi acelaşi imobil, ce făcea obiectul executării silite, a fost înstrăinat mai multor persoane vătămate, fără însă a distribui preţul creditorilor din dosarele de executare”, au explicat anchetatorii.

Imobile vândute de mai multe ori

Procurorii craioveni au mai susţinut că acelaşi Mihai Drăgoi a comis o serie de infracţiuni şi în calitatea de persoană fizică.

„În calitate de persoană fizică, dar folosindu-se de calitatea sa de executor judecătoresc şi fost procuror, a încheiat cu diverse persoane fizice promisiuni notariale de vânzare – cumpărare. Promitea să le vândă imobile situate în Craiova, asupra cărora urma să dobândească dreptul de proprietate în baza unor alte promisiuni de vânzare – cumpărare încheiate de el cu proprietarul SC S.T. SRL, cu menţiunea că unul şi acelaşi imobil a fost promis de inculpatul D.M. mai multor persoane, încasând totodată şi preţul acestuia de la fiecare dintre aceste persoane”, au mai precizat procurorii.

De asemenea, inculpatul ar fi încasat diferite sume de bani cu titlul de avans pentru achiziţia unor imobile. Este vorba de imobile aflate în procedură de executare. Prejudicul total a fost calculat de anchetatori la suma totală de 8.293.171 de lei.

Arest preventiv pentru executorul Drăgoi

Săptămâna trecută, Drăgoi a fost depistat de oamenii legii la Iaşi. Tot săptămâna trecută, inculpatul a fost adus la Craiova. Vineri a fost dus la Curtea de Apel Craiova pentru confirmarea mandatului emis de instanţă în martie. Instanţa a dispus arestarea preventivă a inculpatului pentru 30 de zile.

„Confirmă arestarea preventivă pe o perioadă de 30 de zile a inculpatului Drăgoi Mihai, dispusă de judecătorul de drepturi şi libertăţi prin încheierea nr. 2 din data de 21.03.2019, începând cu data de 12.12.2019 şi până la data de 10.01.2020, inclusiv”, se arată în hotărârea instanţei.
Inculpatul poate contesta hotărârea Curţii de Apel Craiova la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS