17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentCinci morţi şi 60 de răniţi, într-un carambol în SUA

Cinci morţi şi 60 de răniţi, într-un carambol în SUA

-

Cinci oameni au murit şi mai mult de 60 au fost răniţi într-un carambol care s-a produs duminică pe o autostradă din Statele Unite. În accident a fost implicat un autocar plin de turiști străini care se îndreptau din New Jersey spre Ohio, au spus oficialii.

În carambolul din statul Pennsylvania au mai fost implicate trei TIR-uri și un automobil, potrivit ABC News. Accidentul a avut loc în jurul orei 3.40, lângă New Stanton, la aproximativ 35 de mile sud-est de Pittsburgh, au spus oficialii.
Autocarul nu a putut lua corect o curbă şi s-a răsturnat, declanşând o reacţie în lanţ. A fost lovit de două autotrenuri, apoi de încă unul, după care şi de o maşină.

Ștefan Limani, un purtător de cuvânt al Poliției de Stat din Pennsylvania, a confirmat la o conferință de presă numărul de morți și răniți.
În momentul accidentului, temperaturile erau sub cea de îngheț, era ceață și ningea ușor intermitent. Starea vremii, cred anchetatorii ar fi fost un factor în producerea coliziunii, a spus Limani.

El a identificat autobuzul turistic implicat în accident ca aparținând Z&D Tours din Rockaway, New Jersey. El a spus că autobuzul se îndrepta de la New Jersey la Cincinnati.
Limani a spus că şoferul autobuzului pare să fi pierdut controlul, provocând carambolul.

Turiştii din autocar sunt spanioli şi japonezi

Cel puțin 36 de persoane, cu vârste cuprinse între 7 și 60 de ani, au fost duse la spitale din zonă pentru tratament, majoritatea mergând la Spitalul Forbes din Monroeville, Pennsylvania, în conformitate cu Limani. Două dintre victime erau în stare critică, a spus el.

El a spus că majoritatea pasagerilor din autobuz erau turiști străini. El a spus că nu este clar din ce țări provin pasagerii autobuzului, dar a spus că majoritatea vorbesc japoneză sau spaniolă.

Cei cinci oameni care și-au pierdut viața erau deja decedați la venirea ambulanțelor. Doi dintre răniţi sunt în stare critică, dar restul nu au suferit răni care să le pună în pericol viaţa – au precizat autorităţile.
Pe șoseaua respectivă s-au mai petrecut caramboluri. Cel mai spectaculos astfel de accident rămâne cel din februarie 2014, din nordul statului Philadelphia, când nu mai puțin de 100 de vehicule au intrat în coliziune. Cel puțin 30 de oameni au fost răniți atunci.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

„U“ Craiova – Rapid | Maximii mizează pe victoria...

Universitatea Craiova şi Rapid Bucureşti se întâlnesc sâmbătă, de...

ȘTIRI GdS