14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentDaniel Chițoiu, implicat în accidentul rutier în care au murit doi oameni, va fi externat astăzi

Daniel Chițoiu, implicat în accidentul rutier în care au murit doi oameni, va fi externat astăzi

Daniel Chițoiu, implicat în accidentul rutier în care au murit doi oameni, va fi externat joi de la Spitalul Floreasca, a declarat pentru HotNews.ro purtătorul de cuvânt al spitalului, Bogdan Oprița. Chițoiu, care a fost văzut în picioare imediat după accident și preluat pe targă și internat câteva ore mai târziu, ar urma să fie audiat de anchetatori după externare.

Dosar penal pentru ucidere din culpă

Fostul ministru, internat de cârteva zile în Secția de Terapie Intensivă de la Floreasca, va fi externat joi, potrivit dr. Bogdan Oprița.
Oamenii legii au întocmit dosar penal pentru ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă, în cazul accidentului în care a fost implicat Chițoiu și în urma căruia doi soți și-au pierdut viața.Surse judiciare spun că Daniel Chițoiu ar urma să fie audiat după externare, existând suspiciunea că fostul ministru vorbea la telefon în timpul impactului.

Prima concluzie: Chițoiu a intrat pe contrasens

Anchetatorii cred că mașina condusă de secretarul general ALDE ar fi pătruns pe contrasens, iar imediat după producerea accidentului au existat declarații verbale contradictorii. În plus, poziția mașinilor nu conducea către o ipoteză clară asupra vinovăției.
Mergând pe firul evenimentului, anchetatorii au ajuns la o primă concluzie, și anume că Daniel Chițoiu, care era singur în mașină, ar fi pătruns pe contrasens, afirmau surse judiciare.

„La acest moment se desfășoară cercetări in rem (faţă de faptă, principiu juridic ce stă la baza activităţii de cercetare penală), în urma evenimentului rutier care s-a soldat cu decesul a două persoane şi rănirea altor două, fiind întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă, conform art. 192 si 196 din Codul Penal. Activitatea de cercetare penală se desfăşoară sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti, cercetările fiind în curs la acest moment”, potrivit Poliției Argeș.

Doi morți și doi răniți în accident

Accidentul a avut loc în urmă cu o săptămână în localitatea Zamfirești din Argeș, unde o mașină a pătruns pe contrasens și s-a lovit frontal de un alt autoturism. O femeie de 73 de ani și un bărbat de 82 de ani au murit în urma impactului, iar alte două persoane au fost rănite.

Una dintre mașini era condusă de secretarul general al ALDE, Daniel Chițoiu. Imediat după accident, Chițoiu a fost văzut ieșind din mașină și însoțind un polițist, iar ulterior el a fost preluat cu o targă și dus la Spitalul Floreasca din Capitală.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS