10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentSentinţă definitivă în dosarul Ambient Sibiu – Mitliv Craiova

Sentinţă definitivă în dosarul Ambient Sibiu – Mitliv Craiova

Judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţiei au hotărât, ieri, să respingă apelurile fomulate de mai mulţi inculpaţi acuzaţi de evaziune fiscală şi constituirea unui grup infracţional. Inculpaţii au fost acuzaţi că au fost implicaţi într-un circuit comercial fictiv, în urma căruia bugetul de stat a fost păgubit cu peste două milioane de euro. 

„Respinge, ca nefondate, apelurile declarate de inculpaţii Stănescu Mugurel, Bădină Gheorghe, Sfîrlogea Daniel Andi, SC Bădină Com SRL Băileşti, Tănasă Răzvan George, Cioană Ion Liviu, Teacă Stelu Alin, Rogojinaru Dorinel Iulian, SC Sincrotrans SRL Craiova, Ionescu Daniel, Uglean Gelu Octavian şi SC Ambient SA Sibiu prin administrator Judiciar Sibinsolv I.P.U.R.L împotriva aceleiaşi sentinţe menţionate”, se arată în hotărârea instanţei.

Instanţa face referire la o hotărâre de decembrie 2017 a Curţii de Apel Craiova. Atunci, judecătorii craioveni i-au condamnat pe inculpaţi la pedepse cu executare.

Daniel Ionescu și Răzvan Tănasă au primit câte 4 ani și 8 luni de închisoare, iar Liviu Cioană a fost condamnat la 4 ani şi 11 luni de închisoare pentru constituirea unui grup infracțional și evaziune fiscală. În schimb, Rogojinaru a fost condamnat la 3 ani și 4 luni de închisoare, iar Uglean a primit o pedeapsă de 3 ani și 8 luni de închisoare. Instanța a dispus încetarea procesului penal față de Ulăreanu, care a decedat.

Hotărârea Înaltei Curţi este definitivă, aşa că inculpaţii trebuie să execute pedepsele stabilite de Curtea de Apel Craiova.

Mai multe amănunte puteţi citi în ediţia de mâine a GdS.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS