19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentRestricţii de circulaţie pe mai multe drumuri din ţară

Restricţii de circulaţie pe mai multe drumuri din ţară

Două accidente au avut loc în această noapte pe drumurile naţionale din ţară şi au fost impuse restricţii de circulaţie din cauza condiţiilor meteo.

În județul Arad, pe sensul către Oradea al DN 79 Arad – Oradea, între localitățile Curtici și Sântana, într-un sens giratoriu, pe fondul neatenției la volan, conducătorul unui autotren a pierdut controlul asupra direcției de deplasare și a ieșit în decor. Evenimentul s-a soldat cu rănirea ușoară a conducătorului autotrenului. Traficul rutier se desfășoară îngreunat, pe un fir alternativ, estimându-se reluarea circulației, în condiții normale, la ora 12:00.

În județul Prahova, circulația se desfășoară, în continuare, pe un fir alternativ pe DN 1A, între localitatea Cheia și limita cu județul Brașov, după ce un autotren agabaritic, ce transporta o grindă metalică de 23 m lungime, a rămas imobilizat, în cursul nopții de vineri spre sâmbătă, pe carosabil, pe un sector de drum în curbă. Se acționează pentru tractarea acestuia, potrivit Centrului Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române.

Condiţii meteo deosebite

Se circulă în condiții de ceață, cu vizibilitate redusă pe alocuri sub 200 m, pe mai multe artere rutiere din județul Timiș, pe întreg tronsonul kilometric al autostrăzii A3 București – Ploiești, vizibilitatea este redusă sub 100 de metri, din cauza ceții dense, iar pe autostrada A1 București – Pitești se circulă în condițiile unui carosabil umed.

Din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile, traficul este restricționat pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone pe DN 67C Novaci – Rânca (Transalpina), judeţul Gorj, restricție care va fi menținută pe toată perioada sezonului rece.

A fost închis și tronsonul Rânca (kilometrul 34+800, județul Gorj) – Obârșia Lotrului (kilometrul 59+800, județul Vâlcea) al DN67C (Transalpina).

Circulația rutieră rămâne închisă pe DN7C (Transfăgărăşan), de la kilometrul 104 (Piscu Negru, județul Argeș) până la kilometrul 130+800 de metri (Cabana Bâlea Cascadă, județul Sibiu), în conformitate cu regulamentul de funcţionare a drumului naţional şi din cauza instabilității atmosferice la altitudine, ce poate produce fenomene meteorologice extreme în orice moment.

Sfaturi de călătorie

Conducătorii auto sunt sfătuiți să circule: –

  • cu viteza adaptată condițiilor de trafic și de drum,
  • să ia în considerare că distanța de frânare crește pe un carosabil umed sau alunecos,
  • să folosească luminile de ceață dacă tranzitează zone unde este prezent acest fenomen.

Pentru deplasarea pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheață sau polei este obligatorie echiparea autovehiculelor cu anvelope de iarnă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS